Driving Dutch Design | Design your identity
25.09.2025 - 11.12.2025
04.00 - 11.00
BNO, WG Plein 600, 1054SK, Amsterdam
Ben je een ontwerper met een eigen studio en wil je je professioneel sterker profileren? Wil je leren hoe je het verhaal achter je ontwerpen overtuigend vertelt - en dat samen doen met andere talentvolle ontwerpers? Dan is Design Your identity wat voor jou!
In deze training ontdek je hoe je als ontwerper, ondernemer én individu jouw unieke identiteit herkent en uitdraagt.
Wat kun je verwachten?
In vijf inspirerende bijeenkomsten werk je - onder begeleiding van experts en samen met een kleine groep collega-ontwerpers aan de volgende onderdelen:
- Jouw unieke identiteit als ontwerper & ondernemer
- Je positionering: wat maakt jou onderscheidend?
- Een boodschap die écht bij je past
- Sterke storytelling
- Een krachtige pitch
Bij Design your identity staan je identiteit als ontwerper en het verhaal van je onderneming centraal. En in het verlengde daarvan besteden we aandacht aan de sociale kanten van je creatieve praktijk en aan het versterken van je leernetwerk.
Foto: The ART of Storytelling door Paul Hughes | Driving Dutch Design
Programma
Het programma bestaat uit vijf bijeenkomsten en ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:
25 september 2025 - Het fundament | Astrid de Craen (communicatiecraen)
Wat onderscheidt jou als ontwerper? Hoe vertaal je plezier in aantrekkingskracht? En straalt je bedrijf uit wie jij bent als persoon?
9 oktober 2025 - Message House | Astrid de Craen
Leer hoe je met het Message House de strategie van je onderneming verbindt met een heldere communicatie.
6 november 2025 - The Art of Storytelling | Paul Hughes
Ontdek de tijdloze principes van storytelling toegepast op jouw verhaal. En hoe zit het eigenlijk met je ‘doesness’?
20 november 2025 - Pitch Bitch | Astrid de Craen
Werk aan de structuur, inhoud en overtuigingskracht van je pitch.
4 december 2025 - Spot On | Marsha Simon (Welcome to Mars)
Vertel je verhaal kort, duidelijk en enthousiast. Gebruik je lichaamstaal effectief, terwijl je dicht bij jezelf blijft.
In aanvulling hierop ga je tijdens het programma aan de slag met een buddy en initieer je zelf minimaal één gesprek met een mentor. Dit helpt je om alle nieuwe kennis en inzichten te vertalen naar je eigen creatieve praktijk en je versterkt je persoonlijke netwerk.
Meer informatie over het programma en deelnemers aan eerdere edities vind je hier.
Voor wie?
Je hebt 3 tot 10 jaar ervaring in het runnen van je eigen studio. Verder verwachten we van je dat je voldoende tijd kunt vrijmaken voor huiswerk en de programmabijeenkomsten.
“Ik sta echt op een andere plek dan voordat ik deelnam. DDD heeft aanzienlijk bijgedragen aan mijn eigen positionering, ondernemingslust en zelfvertrouwen.”
Kosten
BNO-leden: € 250 * | Niet-leden: € 412 *
De vermelde bedragen exclusief btw én inclusief materiaal en catering (waaronder 2x lunch).
*Good to know: Iedereen die werkzaam is in de culturele en creatieve sector kan via Werktuig PPO vrij eenvoudig een bijdrage aanvragen voor minimaal een derde van de kosten voor deelname.
De daadwerkelijke kosten voor dit programma zijn veel hoger. De partners van Driving Dutch Design nemen het merendeel van de kosten voor hun rekening.
Aanmelden
Aanmelden kan tot en met zondag 10 augustus 2025. Bij je aanmelding vragen we je naast je contactgegevens ook naar je opleiding, je werk, je motivatie en wat je bezighoudt.

Run je je studio samen met iemand anders? Schrijf je dan vooral samen in. Op die manier kunnen jullie samen echt stappen maken. |
Driving Dutch Design
In 2025 biedt Driving Dutch Design naast Design your identity ook Design your business, over de zakelijke kant van jouw onderneming, en DDD Next Level, een thematisch en interactief workshopprogramma voor mid-career ontwerpers dat je helpt om je bureau of studio naar een hoger niveau te tillen. |

Driving Dutch Design is hét professionaliserings- en netwerkprogramma van de Nederlandse ontwerpsector dat gedreven ontwerpers op weg helpt in de wereld van het creatief ondernemerschap.
De organisatie is in handen van de BNO en het programma wordt ondersteund door Stichting Stokroos en het Cultuurfonds, mede dankzij het Ahrend Fonds.