#Events

Illustratie Biënnale 2023

10.06.2023 - 11.06.2023


11.30 - 17.00


Schuur, Lange Begijnestraat 9, 2011 HH, Haarlem


Illustratie: Melcher Oosterman


De Illustratie Biënnale is terug in Haarlem! Van VR tot murals, van activistische graphic novels tot knipkunst, van textiel tot graphic art.


Presentaties

Editie 2023 kent een geweldige line-up. Met presentaties van en interviews met Bas Kosters, Hedy Tjin, Ytje, Steef de Jong, Geertje Aalders, Vincent de Boer, Sue Coe (UK), Brian Elstak en Jip van den Toorn. Negen illustratoren/kunstenaars die zich manifesteren in zeer uiteenlopende disciplines en die allemaal een geweldig oeuvre hebben opgebouwd.

Te zien op zaterdag van 12.00  17.15 uur.

 
 

 

Expositie concertaffiches

De beste concertaffiches tonen een beeld dat raakt aan de impact van het concert zelf. Deze unieke kwaliteit en veelzijdigheid maken concertaffiches tot een eigen grafische kunstvorm. Tien illustratoren maakten op verzoek van de Illustratie Biënnale een concertaffiche. Daarbij konden zij putten uit het rijke archief van Paradiso.

Deelnemende illustratoren zijn Anna Bay, Isa Grutter, Jimena Estíbaliz, Micha Huigen, Amber Hyacinth, Melcher Oosterman, Alejandro Magallanes, Bob Mollema, Floor Smit en Noa Zuidervaart.

Te zien zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur. 


Blurb Live met Joost Swarte

Joost Swarte presenteert een selectie van zijn verzameling publicaties die hij uitlicht in de rubriek Blurb. Een unieke kans om Joost Swarte te spreken over de bijzondere uitgaven en meer!

Zondag van 15.00 tot 16.30 uur in de expositie met max. 30 deelnemers. Dus geef je snel op!