#Coach

Hugo van den Bos

  • Amsterdam
Total Design, Hugo van den Bos

Voor kleine of grote bureaus, die willen reflecteren, een impuls nodig hebben en/of die met opvolgingsvraagstukken zitten.

April 2021 heb ik mijn aandelen verkocht en mijn directie- en accountverantwoordelijkheden neergelegd bij Total Design. Als adviseur ben ik nog steeds aan het bureau verbonden. Ik help met new business en geef strategisch advies.


High Performance Organisaties

In 1991 kwam ik bij toeval terecht in het designvak. Het begon bij VBAT. Na vier jaar zat ik in het managementteam. Daarna was ik managing director van Designers Company (TBWA), strategy director bij KejaDonia (BBDO) en strateeg en partner bij Koeweiden Postma. In 2014 is Koeweiden Postma samengegaan met Total Identity en in 2017 zijn beiden volledig gefuseerd onder de naam Total Design.

Mijn belangrijkste motivatie is altijd  geweest om een werkomgeving en een sfeer te creëeren waarin talent zich vrij kan voelen en geïnspireerd wordt om optimaal te presteren. In het verlengde daarvan ben ik mij gaan verdiepen in onderzoek naar de kenmerken van High Performance Organisaties. Dan gaat het niet alleen over cultuur, maar ook over nieuwe organisatievormen en leiderschap. In een tijd waarin medewerkers het steeds meer voor het kiezen hebben, is dit belangrijker dan ooit.


Klankbord

Vanaf mijn tijd bij VBAT heb ik alle pieken en dalen wel een paar keer meegemaakt. Het is nu heerlijk om van die continue druk af te zijn en de vrijheid en rust te hebben om te luisteren en mee te denken. Verschillende mensen en organisaties heb ik inmiddels kunnen helpen en dat is leuk. Ik heb geen specifieke werkwijze of programma. Dat is ook helemaal niet de bedoeling. Zie me liever als een klankbord, voor zo nu en dan.

Ik heb psychologie en andragologie gestudeerd (RUG) en ben afgestudeerd in de werking van groepsprocessen (systeemtheorie), daarnaast heb ik een opleiding gehad tot commissaris (Hemingway Professional Governance ).

Hiermee is het cirkeltje rond.


Stuur een e-mail