#Nieuws

01.12.2022

Auteursrechten – Know-how voor opdrachtgevers

Een publicatie die opdrachtgevers en ontwerpers een overzicht biedt om goede afspraken over auteursrechten te maken.


Beeld: iStock by Getty Images


Duidelijke afspraken maken over de auteursrechten die rusten op je ontwerp is enorm belangrijk. Voor jou, maar ook voor jouw opdrachtgever. Deze kan het ontwerp dan gebruiken zoals jullie beiden overeenkomen. Met die duidelijke afspraken schep je een sterke zakelijke band. We gaven deze publicatie een update zodat deze weer helemaal in lijn is met huidige wetgeving en de actuele Algemene Voorwaarden van de BNO.


Overzicht en handvaten

De publicatie ‘Auteursrechten – Know-how voor opdrachtgevers’ biedt opdrachtgevers en ontwerpers een overzicht en handvaten om goede afspraken over auteursrechten te maken. Daarbij wordt rekening gehouden met de zakelijke belangen van ontwerpers en ontwerpbureaus, maar nadrukkelijk ook met de belangen van opdrachtgevers om zo tot een goede samenwerking te komen, mooie resultaten te bereiken en ontwerpen zonder verrassingen in de praktijk te kunnen (blijven) gebruiken.


Heb je vragen over auteursrechten of het vastleggen van afspraken hierover? Neem dan contact op met juridischadvies@bno.nl.