#Nieuws

05.02.2021

Call for Entries DDA 2021 geopend

Stuur vóór 24 april 2021 je beste werk in voor de Dutch Design Awards 2021.


De Call for Entries voor Dutch Design Awards (DDA) 2021 is geopend. Voor het 19e jaar op rij nodigt DDA ontwerpend Nederland uit om hun beste werk in te sturen vóór 24 april 2021.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Categorieën

Meld je aan in een van de zes hoofdcategorieën: Product, Fashion, Habitat, Communication, Design Research en Data & Interaction. Ben je een minder dan vijf jaar geleden afgestudeerd als ontwerper? Meld je dan aan voor de Young Designer Award! Ben je geen ontwerper van een baanbrekend project maar opdrachtgever? In dat geval kun je je aanmelden voor de Best Commissioning Award.


Jury

Acht vakjury’s van onafhankelijke experts selecteren op basis van de open inschrijving en gescout werk drie genomineerden per categorie. Een achtkoppige hoofdjury selecteert vervolgens in elke categorie de winnaar. Zij kijkt daarbij hoe een ontwerp zich verhoudt tot de Nederlandse samenleving in de breedste zin van het woord: economisch, sociaal, cultureel en inhoudelijk. De vakjury’s en hoofdjury hanteren de volgende overkoepelende criteria: impact, onderscheidend vermogen, zeggingskracht en productiewijze.