#Nieuws

14.04.2022

Call for Entries DDA 2022

Stuur vóór 4 mei 2022 je beste werk in voor de Dutch Design Awards 2022.


De Call for Entries voor Dutch Design Awards (DDA) 2022 is geopend. Voor het 20e jaar op rij nodigt DDA ontwerpend Nederland uit om hun beste werk in te sturen vóór 4 mei 2022.


Categorieën

Meld je aan in een van de zes hoofdcategorieën: Product, Fashion, Habitat, Communication, Design Research en Data & Interaction. Ben je een minder dan vijf jaar geleden afgestudeerd als ontwerper? Meld je dan aan voor de Young Designer Award! Ben je geen ontwerper van een baanbrekend project maar opdrachtgever? In dat geval kun je je aanmelden voor de Best Commissioning Award.


Jury

Vakjury’s van onafhankelijke experts selecteren op basis van de open inschrijving en gescout werk drie genomineerden per categorie. Een negenkoppige hoofdjury selecteert vervolgens in elke categorie de winnaar. Zij kijkt daarbij hoe een ontwerp zich verhoudt tot de Nederlandse samenleving in de breedste zin van het woord: economisch, sociaal, cultureel en inhoudelijk. De vakjury’s en hoofdjury hanteren de volgende overkoepelende criteria: impact, onderscheidend vermogen, zeggingskracht en productiewijze.