#Nieuws

09.03.2023

Call for Entries DDA 2023

Stuur vóór 20 april 2023 je beste werk in voor de Dutch Design Awards 2023.


De Call for Entries voor de Dutch Design Awards 2023 is geopend. Voor het 21ste jaar op rij wordt ontwerpend Nederland uitgenodigd om vóór 20 april 2023 werk in te sturen.


Categorieën

Meld je aan in een van de zes hoofdcategorieën: Product, Fashion, Habitat, Communication, Design Research en Data & Interaction. Ben je een minder dan vijf jaar geleden afgestudeerd als ontwerper? Meld je dan aan voor de Young Designer Award! Ben je geen ontwerper van een baanbrekend project maar opdrachtgever? In dat geval kun je je aanmelden voor de Best Commissioning Award.


Jury

Vakjury’s van onafhankelijke experts selecteren op basis van de open inschrijving en gescout werk drie genomineerden per categorie. Een negenkoppige hoofdjury selecteert vervolgens in elke categorie de winnaar.

Zij kijkt daarbij hoe een ontwerp zich verhoudt tot de Nederlandse samenleving in de breedste zin van het woord: economisch, sociaal, cultureel en inhoudelijk. De vakjury’s en hoofdjury hanteren de volgende overkoepelende criteria: impact, onderscheidend vermogen, zeggingskracht en productiewijze.