#Nieuws

08.11.2022

Enquête European Illustrators Forum

Oproep aan alle illustratoren! Hoe kunnen we je carrière het beste ondersteunen en onze sector laten groeien?


Illustratie: Tania Yakunova


Het European Illustrators Forum, een netwerk van nationale verenigingen van illustratoren in heel Europa (waaronder BNO), voert een onderzoek uit om een beter inzicht te krijgen in de kansen en uitdagingen binnen de illustratiesector. 

In het bijzonder willen we de diversiteit van de groep illustratieprofessionals onderzoeken, de financiële inkomensverschillen tussen de verschillende landen bekijken, en begrijpen hoe we het best kunnen opkomen voor ondervertegenwoordigde minderheidsgroepen binnen de illustratiesector.


Enquête

De resultaten van de enquête bieden statistische gegevens die door het EIF kunnen worden gebruikt om de belangrijkste prioriteiten vast te stellen en belangrijk bewijsmateriaal te leveren voor overleg met de overheid. De resultaten zullen het EIF ook helpen initiatieven te ontwikkelen die een groter aantal illustratoren ondersteunen bij het opbouwen van een succesvolle, duurzame carrière.

Wij vragen alle illustratoren om deze korte enquête in te vullen. Alle antwoorden zijn anoniem en vertrouwelijk. De enquête is in het Engels en duurt 5 à 10 minuten.