#Nieuws

19.05.2022

Ins & Outs

Graphic Novel Weekend publicatie Adem Eve verschenen, directeur Sjarel Ex vertrekt bij Museum Boijmans Van Beuningen en vijf Indigo Awards voor TODAY.


Foto: Graphic Novel Weekend

Graphic Novel Weekend publicatie Adem Eve verschenen

19 mei - Tijdens het Graphic Novel Weekend werken illustratoren, striptekenaars en schrijvers drie dagen samen aan een beeldroman. Het resultaat van de laatste editie is ‘Adem Eve’ dat met 6 schrijvers en 20 tekenaars in 48 uur tot stand kwam.

Adem Eve vertelt het verhaal van Amsterdam Centrum-Oost, waar de dieren normaal gesproken vreedzaam naast elkaar leven. Maar in dit verhaal hebben we de poppen aan het dansen als één populistische duif tweespalt zaait; De Godfeather heeft het niet zo op grachtkoeten... Een oude tragedie in moderne veren en bijzonder actueel.

Foto: Graphic Novel Weekend


Directeur Sjarel Ex vertrekt bij Museum Boijmans Van Beuningen

13 mei - Dit najaar vertrekt directeur Sjarel Ex bij het Rotterdamse museum. Het museum is dicht wegens renovatie, tegelijk is de Boijmans collectie in het depot toegankelijker dan ooit en draait de verzorging en wetenschappelijke bewerking van de verzameling op volle toeren.

Foto: Sjarel Ex, directeur Museum Boijmans Van Beuningen | Fotograaf: Aad Hoogendoorn.


5 Indigo awards voor TODAY

Beeld: Dating App innerCircle

11 mei - De jury van de internationale Indigo Design Awards heeft het werk van brandingbureau TODAY bekroond met maar liefst vijf awards. De branding voor het eerste pan-Europese onderzoeksnetwerk tegen infectieziektes (zoals Covid) genaamd Ecraid werd beloond met Goud in Medicine en Brons in Branding.


De op eigen initiatief ontwikkelde Eau de Toilette gemaakt van gereinigd afvalwater voor het HHNK werd bekroond met Zilver in Packaging Design en Zilver in Promotional Materials.

 

De dating app innerCircle, waar TODAY niet alleen de branding maar ook een geheel eigen illustratiestijl voor ontwikkelde, werd beloond met Zilver in Illustration.