#Nieuws

28.09.2022

Ins & Outs

Studio 212 Fahrenheit verder als Paul&Albert, Tegenlicht met solar designer Marjan van Aubel en modeontwerpster Pauline van Dongen, de winnaars van de Pentawards en Multitude viert jubileum.


Foto: Albert Buring en Paul Mulder | Fotograaf: Roelof Bos

Studio 212 Fahrenheit wordt Paul&Albert

28 september - 3 jaar geleden maakten Paul Mulder en Albert Buring de keuze om zich volledig te richten op design en kunst. “Eén van de beste beslissingen in ons samenwerkende bestaan. Ons werk komt voort uit ons hoofd- en hart. Vandaar dat we ervoor kiezen om onze persoonlijkheden nog duidelijker te verbinden aan ons werk. Tijd voor een nieuwe naam.” Studio 212 Fahrenheit gaat voortaan verder als Paul&Albert.


VPRO Tegenlicht met Marjan van Aubel

26 september - Op maandag 24 oktober kun je kijken naar een aflevering van Tegenlicht met solar designer Marjan van Aubel en modeontwerpster Pauline van Dongen. De initiatiefneemsters van de Solar Biënnale (loopt nog t/m 30 oktober) vinden dat de gesprekken, ondanks de toename van zonnepanelen, teveel  focussen op techniek, terugverdientijd en rendement. Zij willen véél verder gaan.


“De zon is van en voor iedereen, dus laten we lampen produceren die op zon werken, kleding en ramen maken die zon oogsten, gebouwen en geluidsschermen met zonnefolie bedekken en een heuse ‘zonnebeweging’ beginnen.”


Foto: Marjan van Aubel | Fotograaf: Sander Plug

VPRO Tegenlicht: De zon is van iedereen is te zien op maandag 24 oktober, 20.25 uur op NPO 2 en vanaf zaterdag 22 oktober te streamen. 


Winnaars Pentawards

23 september - Afgelopen vrijdag werden de prestigieuze Pentawards uitgereikt aan de beste verpakkingsdesigners van de wereld. Acht awards gingen naar Nederland. Felicitaties aan iedereen en uiteraard in het bijzonder aan BNO-leden Offff (platinum), Studio Kluif (brons), Now Even Better (zilver) en SNOW DONUTS (zilver)!

Foto: Offf bij de uitreiking van de Pentawards


Multitude viert jubileum

20 september - Onder het motto ‘First Decade Down’ vierde ontwerpbureau Multitude onlangs het 10 jarig bestaan. Mutitude onderscheid zich niet alleen door bijzonder werk, maar zij maken een duidelijke ethische keuze voor duurzaam en sociaal ondernemen. 

Beeld: Multitude

De opdrachtgevers waarvoor ze in de afgelopen 10 jaar gewerkt hebben, zoals Fairphone, Triodos en Marqt, doen dat ook. Mutitude is inmiddels ook B-Corp.