#Nieuws

03.10.2022

Ins & Outs

Fabrique en Q42 bundelen krachten met ARC, De Vleesvrije Stad pleit voor een vleesvrij Stedelijk Museum en Kevin de Randamie voorzitter hoofdjury DDA.


Foto: Mattias Olofsson, Gert Hans Berghuis, Matthijs Klinkert, Stef Brooijmans met collega's van Q42, Fabrique & ARC | Fotograaf: Photo Maurice Haak (Q42)

Fabrique en Q42 bundelen krachten met ARC Arise Consulting

3 oktober - Bureaus Q42 en Fabrique sluiten zich aan bij het Zweedse ARC Arise Consulting. Q42 en Fabrique, samen 200 collega’s, bundelen hun krachten met de veertien andere agencies (1000+ professionals) en zijn de eerste bureaus van de groep buiten Scandinavië.

Foto: Gert Hans Berghuis, Stef Brooijmans, Mattias Olofsson, Matthijs Klinkert (from left to right) | Fotograaf: Maurice Haak

Matthijs Klinkert, CEO bij Fabrique: “Al meer dan twintig jaar maken Fabrique en Q42 samen hun beste werk. We hebben beide een andere cultuur, maar hebben elkaar gevonden op fundamentele waarden zoals openheid, nieuwsgierigheid en toekomstgerichtheid.

Toen ARC aan Fabrique werd voorgesteld, was er gelijk een klik in cultuur en principes, en zagen zowel Fabrique als Q42 deze kans. Het ARC-platform maakt het voor ons mogelijk om groei en internationale ambitie te versnellen.”


Stedelijk Museum vleesvrij?

1 oktober - Een informele groep van kunstenaars, aangevoerd door kunstenaar/ontwerper Mark Schalken, wil Amsterdam de komende jaren vleesluw en uiteindelijk vleesvrij maken. Onlangs deden zij een oproep aan het Stedelijk Museum om café, restaurant en catering vleesvrij te maken. Museumdirecteur Rein Wolfs is inmiddels in gesprek gegaan. Affiche Actie Stedelijk Vleesvrij

In de coronaperiode organiseerde Schalken De Vleesvrije Stad (in 10 jaar). In dit boek schetsen 17 illustratoren en schrijvers met getekende verhalen het perspectief van een samenleving zonder dierenindustrie.


Kevin de Randamie voorzitter hoofdjury DDA

21 september - De nieuwe voorzitter van de hoofdjury van Dutch Design Awards is dit jaar Kevin de Randamie, een gedreven verbinder pur sang.


“Als iets universeel is, is het wel muziek. Design is misschien een ander dier, maar ik wil graag bijdragen aan het vervlechten van creatieve en zakelijke netwerken.”


Van huis uit is Kevin de Randamie (45) hiphopartiest, bekend onder de naam Blaxtar. In 2006 bracht hij zelfstandig zijn eerste album Ozmoses uit, op zijn eigen label.


Foto: Kevin de Randamie | Fotograaf: Marie Broeckman