#Nieuws

17.10.2022

Ins & Outs

Jeroen Verbrugge verlaat FLEX/design, G100 online, Mountain en PROUDdesign samen de toekomst in, winnaars Dutch Creativity Awards en nieuwe website 178 aardige ontwerpers.


Foto: Jeroen Verbrugge | Fotograaf: Pim Ras

Jeroen Verbrugge verlaat FLEX/design

19 okt - Met ingang van 31 oktober zal Jeroen Verbrugge FLEX/design verlaten en daarmee officieel terugtreden als Creative Founder Co-owner.

Jeroen droeg veel bij aan ontwikkeling van het vakgebied in zijn rollen en functies bij de BNO, KIO-branche, DCC, zijn promotie aan de Universiteit Twente, (gast)docentschappen aan o.a. HFG, TUDelft en de MBA Elective Design Thinking aan de EUR/RSM. Het werk van FLEX/design ontving vele nationale en internationale Design Awards.

“Met veel trots kijk ik terug op een prachtige periode van 33 jaar. Samen met medeoprichters Harm Boomsma, Ronald Lewerissa en de laatste jaren met medeaandeelhouder Marcel Verkaik hebben wij met het FLEX/team circa 500 producten voor een breed scala aan opdrachtgevers mogen ontwerpen. Daarbij ben ik er altijd van overtuigd geweest dat goed design waarde toevoegt aan onze samenleving, voor werkgelegenheid zorgt en een bijdrage levert aan groei en winst bij onze opdrachtgevers.”

FLEX/design gaat een nieuwe toekomst tegemoet onder leiding van Maarten Witte en het nieuwe team.


G100 online

19 okt - De Goed Industrieel Ontwerp Top 100 staat online. Een uniek jaarlijks overzicht van het beste wat Nederland heeft te bieden op het gebied van industrieel ontwerpen. 


De G100 is ook aanwezig op de Dutch Design Week. Op de G100 tentoonstelling (vanaf zaterdag) zijn er 26 producten te zien, de meeste in het echt en grote producten virtueel.

 

Mountain en PROUDdesign stappen samen de toekomst in

17 oktober - Mountain en PROUDdesign hebben onlangs besloten om hun krachten te bundelen. Beide bureaus zijn toonaangevende designbureaus in Nederland en veelvoudig winnaar van design- en effectiviteitsprijzen en werken voornamelijk voor in Nederland gevestigde organisaties met merken in Nederlandse of buitenlandse markten. 

Foto: Steven de Cleen en André de KoningWinnaars Dutch Creativity Awards

13 oktober - De winnaars van de Dutch Creativity Awards zijn bekend. Onder de 186 finalisten, zijn er binnen 8 disciplines 8 gouden, 29 zilveren en 50 bronzen awards uitgereikt.


Felicitaties aan alle winnaars met in het bijzonder BNO-leden: Ko:work (brons), ...staat, (brons), Afdeling Buitengewone Zaken (brons), Multitude (goud & brons) en Nadieh Bremer (zilver).

Illustratie: Patchwork Kingdoms, Nadieh Bremer (zilver Dutch Creativity Awards)

Nieuwe website 178 aardige ontwerpers

30 september - De website van 178 aardige ontwerpers is in een nieuw jasje gestoken. Je vindt er vers werk voor stadslab RAUM, Landgoed van Maas & Waal, podium De Helling, Cartesius Utrecht en Amsterdamse Bostheater.

Beeld: Printscreen website 178 aardige ontwerpers