#Nieuws

02.11.2022

Ins & Outs

Tentoonstelling ‘Natuur. En wij?’ van Kossmanndejong, Momkai wint Best of the Best Red Dot Design Award, kleur data onderzoek van CLEVER°FRANKE en Thonik ontwerpt visuele identiteit voor M+ museum.


Foto: Visuele identiteit M+ in het straatbeeld | Fotografie: KIT

Tentoonstelling ‘Natuur. En wij?’ geopend

Nu geopend in het Stapferhaus in Lenzburg; de nieuwe tentoonstelling ‘Natuur. En wij?’. De interactieve tentoonstelling, ontworpen door Kossmanndejong, toont de ambivalente relatie tussen mens en natuur. Wat is ‘natuur’ en van wie is ze? Zijn wij haar eigenaars of beschermers? Zijn wij er deel van of is zij deel van ons?

Foto: Nature. And us? | Fotograaf: Anita Affentranger

Het nadenken over deze fundamentele vragen en tegenstrijdigheden is aan de orde van de dag te midden van de klimaatcrisis en het verlies aan biodiversiteit. De tentoonstelling geeft geen antwoorden, maar schept ruimte voor dialoog en nieuwe perspectieven.


Correspondent App wint Red Dot Design Award

31 oktober - De door Momkai ontworpen Correspondent App is bekroond met een Best of the Best Red Dot Design Award. De app biedt de content van het platform nu ook als audio aan waardoor leden de mogelijkheid hebben om artikelen te luisteren terwijl ze andere activiteiten uitvoeren.

Beeld: De Correspondent App

Ook is de privacy beter geregeld omdat de app op zichzelf staat en niet meer afhankelijk is van platforms van derden, zoals Soundcloud en Spotify.  


Hoe kleurt het nieuws ons wereldbeeld?

25 oktober - Uit een onderzoek van CLEVER°FRANKE blijkt dat Nu.nl en Nos.nl onze wereld met soortgelijke kleuren weergeven als internationale algemene nieuwsbronnen.


Wat deze twee Nederlandse nieuwssites wel onderscheidt is dat ze vaker donkere kleuren gebruiken.


Voor het onderzoek werden de beelden van ruim 13.000 online nieuwsbronnen wereldwijd geanalyseerd, over een periode van één jaar. 

Beeld: gemiddeld kleurgebruik van één jaar per nieuwsbron


Thonik ontwerpt visuele identiteit voor M+ museum in Hong Kong

20 oktober - Het Amsterdamse ontwerpbureau liet zich bij de ontwikkeling inspireren door door de architectuur van de stad en de neon bewegwijzering. Het geïntegreerde ontwerpsysteem van Thonik zal worden gebruikt voor de online, offline en onsite communicatie van het museum. 

Het project staat op de shortlist van de Dezeen Awards 2022 in de categorie grafisch ontwerp.

Foto: M+, museum of visual culture | Fotografie: KIT