#Nieuws

17.11.2022

Ins & Outs

Poster sale Graphic Matters, inaugurele rede Alice Twemlow, Sabine Marcelis ontwerpt speciale laadpaal en Studio Modijefsky ontwerpt Moos.


Foto: Amsterdamse laadpaal, Audi & Sabine Marcelis | Fotograaf: Rachel Ecclestone

Poster sale Graphic Matters

20 november - Op zondag 20 november vindt de jaarlijkse Poster Sale van Graphic Matters weer plaats bij Brack in Breda. Tijdens deze sale kunnen bezoekers bladeren door honderden unieke posters van internationale ontwerpers. De posters zijn in zeer exclusieve oplage te koop.

Fotograaf: Rob Lipsius

De posters kosten € 15, € 25 of € 45 euro per stuk. In de prijzen wordt rekening gehouden met eventuele gebruikssporen en de status van de ontwerpers.


Inaugurele rede Alice Twemlow

14 november - Op donderdag 1 december 2022, om 16.30 uur zal dr. Alice. Twemlow Bijzonder hoogleraar Geschiedenis haar hoogleraarsambt openlijk aanvaarden door het uitspreken van een rede, getiteld: Disquieting Histories: Notes on Silence in the Graphic Design Archive.

 

Aansluitend organiseert Het Wim Crouwel Instituut een event in Pakhuis de Zwijger It's All Graphic dat gemodereerd wordt door Alice Twemlow en Roosje Klap.Sabine Marcelis ontwerpt speciale laadpaal

15 november - Designer Sabine Marcelis en Audi hebben in samenwerking met start-up in laadoplossingen Revolt een speciale laadpaal voor Amsterdam ontworpen. Daarmee willen ze laten zien hoe design een bijdrage kan leveren aan de stad tijdens de huidige energietransitie.

Fotograaf: Rachel Ecclestone

In 2030 verwacht de gemeente Amsterdam 82.000 laadpalen nodig te hebben. Omgerekend is dat één paal per 21 meter. Hoewel deze ontwikkeling een positief effect op het milieu heeft, zal het tegelijkertijd van invloed zijn op het straatbeeld. De Amsterdamse laadpaal toont hoe het karakter van de stad in deze transitie behouden kan blijven.


Studio Modijefsky ontwerpt Moos

3 november - De Goudvisch Familie, een groep bars verspreid over Amsterdam, verwelkomt een nieuw lid in West-Amsterdam: Moos. Studio Modijefsky ontwierp, zoals inmiddels gebruikelijk, de naam, de merkidentiteit en het interieur. 

Fotograaf: Maarten Willemstein

Als een ode aan de rijke architectonische omgeving heeft het interieur van Moos rode baksteentinten, betegelde oppervlakken in uitgebreide patronen, vloerafwerkingen en verfijnde details die de waarden van de Amsterdamse school weerspiegelen.