#Nieuws

16.02.2023

Ins & Outs

MAST ontwerpt Op De Kaart, Dennis van Iersel Senior Projectmanager bij Studio Piraat, Total Design sluit zich aan bij platform M80 en Astrid Weij nieuwe directeur van Kunsten ‘92.


MAST ontwerpt Op De Kaart

14 februari - Nu te zien in het Nationaal Archief in Den Haag: de door studio MAST ontworpen tentoonstelling Op De Kaart, de eerste tentoonstelling ooit die uitsluitend is gewijd aan de geschiedenis en de kunst van het kaarten maken.

Met een collectie van 300.000 kaarten en zo'n 400 atlassen en boeken herbergt het Archief de grootste kaartencollectie van Nederland. De tentoonstelling leidt bezoekers door een interactieve reis en biedt een unieke kijk op de kaarten uit het verleden en hun belang voor het heden.

Fotografie: MAST

Er wordt ingezoomd op drie centrale thema’s: Op Weg, Kaarten & Kolonialisme en Maakbaar Nederland. Terwijl bezoekers hun weg banen door de tentoonstelling, die zelf een soort kaart is, worden ze aangemoedigd om te reageren op wat ze tegenkomen. Peepholes bieden alternatieve manieren van kijken, terwijl terminals met interviews inzicht geven in de rol die kaarten tegenwoordig spelen voor verschillende mensen over de hele wereld. 


Dennis van Iersel Senior Projectmanager bij Studio Piraat

13 februari - Als ervaren branding specialist zal Dennis zich bekommeren over de verdere professionalisering van de diensten van Studio Piraat; hét branding bureau voor scale-ups. De keuze van Dennis voor Studio Piraat komt voort uit de sterke keuze die het bureau maakt voor hun specialisme: branding voor scale-ups. Een heldere visie die past binnen Dennis zijn passie en ervaring. 

Foto: Dennis van Iersel

Met ruim 25 jaar ervaring in de bureauwereld bij onder andere Smidswater (later Think Yellow) past Studio Piraat als een pak op maat. Een ambitieus team van branding specialisten die zich richten op scale-ups een stap verder brengen.


Dennis zal zijn ervaring en visie laten schijnen op het optimaliseren van de projectprocessen, het onboarden van opdrachtgevers en de ontwikkeling van het team.


Total Design sluit zich aan bij platform M80

10 februari - Total Design sluit zich aan bij het digitale transformatieplatform van de Brusselse private equity partij M80. M80 bouwt aan een portfolio van best-in-class specialisten op het gebied van digitale transformatie: van digitale strategie tot en met het up and running houden van IT-omgevingen. 

In het best-in-class–platform krijgt Total Design een integrale rol vanuit haar branding, communicatie en technologie-disciplines. Naast Total Design, Zuiderlicht en TD Cascade bestaat het platform nu uit Luminis, XPLUS en BPSOLUTIONS. 


Astrid Weij nieuwe directeur van Kunsten ‘92

9 februari - Astrid Weij treedt per 1 april 2023 aan als directeur van Kunsten ’92. Zij volgt Marianne Versteegh op, die met pensioen gaat.

Astrid Weij (1969) werkt nu als programmamanager Mobiliteit bij het Interprovinciaal Overleg (IPO). Zij heeft Museum Studies en Bestuurskunde gestudeerd en daarna gewerkt in verschillende functies binnen de culturele sector en het openbaar bestuur.


Tijdens haar loopbaan is zij onder meer werkzaam geweest bij Erfgoed Nederland, het ministerie van OCW en de Museumvereniging. Ook werkte zij voor de provincies enige tijd in Brussel. 

Foto: Astrid Weij

Astrid is als bestuurder betrokken bij Europa Nostra (pan-Europese federatie voor cultureel erfgoed) en bestuurder geweest bij Framer Framed (platform voor kunst en cultuur).