#Nieuws

23.03.2023

Ins & Outs

Thonik ontwerpt visuele identiteit Valkhof Museum, Koningin Maxima bezoekt Milan Design Week en prijzen voor Fransje Gimbrère en Raw Color.


Foto: Fransje Gimbrère | Fotograaf: Stephanie Oonk

Thonik ontwerpt visuele identiteit Valkhof Museum

22 maart - In Nijmegen, de oudste stad van Nederland, is het Valkhofmuseum gevestigd. Terwijl het hoofdmuseum gesloten is voor renovatie, is er zojuist een tijdelijke locatie geopend in het historische hart van de stad.

De metamorfose van het museum gaat verder dan alleen een fysieke transformatie, want er wordt ook een nieuwe richting ingeslagen. Thonik werd gevraagd om de nieuwe richting een visuele identiteit te geven die de essentie van het spannende nieuwe hoofdstuk van het museum vastlegt.

 

De nieuwe koers van het Valkhof Museum laat zich het best vangen met het woord ‘transhistorisch’.  De collectie van het museum vertelt verhalen over het leven in het verleden, maar ook over ons leven nu. Thonik ontwikkelde een visuele concept rond de dynamiek van het schakelen tussen verschillende collecties en tijdperken.


Koningin Maxima bezoekt Milaan Design Week

17 maart - Hare Majesteit Koningin Máxima brengt op dinsdag 18 april een werkbezoek aan Nederlandse ontwerpers die exposeren tijdens de Milan Design Week in Milaan.

Het bezoek van Koningin Máxima start op 18 april met een bezoek aan een vernieuwend Milanees stadspark, vormgegeven door landschapsarchitect Petra Blaisse.

Haar werkbezoek eindigt bij de zevende editie van Masterly, the Dutch in Milano in Palazzo Giureconsulti. Curator Nicole Uniquole heeft hier collecties van ruim 80 Nederlandse interieurontwerpers en -bedrijven bijeengebracht. Er is werk te zien van o.a. Kiki van Eijk, Van Besouw, Signify, Dutch Originals, Royal Delft en Fatboy.


Prijzen voor Fransje Gimbrère en Raw Color

14 maart - De gemeente Roermond heeft voor de zevende keer de Limburg Design Award én de Harrie Tillieprijs uitgereikt. Bij deze editie is speciaal gelet op het gebruik en effect van patronen en dessins door de ontwerpers.

De Harrie Tillieprijs 2023 is dit jaar gewonnen door Fransje Gimbrère. “Vanuit haar persoonlijke opvattingen en haar interesse in materiaal weet zij een brug te slaan naar de industrie. Daarnaast realiseert ze vanuit haar visie autonome objecten en treedt buiten de gebaande paden”, aldus de jury.

 
 

 

De Limburg Design Award werd gewonnen door Raw Color. Uit het juryrapport: “Dit duo fungeert als voortrekkers bij het onderzoek naar kleur. Ze materialiseren samen met hun team als het ware het abstracte gegeven dat kleur is en geven vanuit hun scherpe visie een nieuwe invulling hieraan. Zowel in opdracht als autonoom ontwikkelen ze met veel vakmanschap en met oog voor harmonie en proporties een breed scala aan producten zoals kleurstellingen van interieurs, maar ook huisstijlen en installaties.”