#Nieuws

30.08.2023

Ins & Outs

Installatie StudioSpass op Art Book Fair Shenzhen, Red Dot Awards voor Total Design en Zuiderlicht, AI-gestuurde poëziemachine van VOUW, Organic Iterations van Fillip Studios, interieur Gitane door Modijefsky en Wisse Trooster in podcast De Interieur Club.


Installatie StudioSpass op Art Book Fair in Shenzhen

29 augustus - Studiospass presenteert met trots BIGGER, een interactieve installatie die speciaal is ontwikkeld voor de jaarlijkse Art Book Fair in Shenzhen. De opvallende typografische installatie bestaat uit 264 kleurboeken die harmonieus samensmelten tot één indrukwekkende compositie. Bezoekers worden uitgenodigd om door de pagina's van de boeken te bladeren, waardoor het gehele kunstwerk een dynamische gedaanteverwisseling ondergaat bij elke paginaomslag.

 


Total design en Zuiderlicht winnen Red Dot Awards

29 augustus - Bij de jaarlijkse Red Dot Awards hebben Total Design en Zuiderlicht samen maar liefst 6 prijzen in de wacht gesleept. Total Design won Vijf Red Dots in de categorie Brands & Communication Design (ING, HEMA, TUV Nord Group, Limburgs Museum en AFS) en Zuiderlicht een Red Dot in de categorie Advertising (Breinzorg, Alzheimer Centrum Limburg).

 
 

 VOUW creëert AI-gestuurde poëziemachine

29 augustus - Kunst en AI komen samen in VOUW's Gedichtenkiosk. Deze AI-gestuurde poëziemachine brengt meer kunst de wereld in. Met één knop en een foto van jezelf plus het werk van een bekende dichter, zoals Maarten Inghels, rolt er een prachtig gedicht uit, mede mogelijk gemaakt door geavanceerde taaltechnologie.

 


Nieuw project Organic Iterations van Fillip Studios

10 augustus - Fillip Studios werkt aan een nieuw project: Organic Iterations. Gedurende de komende twee jaar zal zij drie verschillende kunstwerken creëren in de Eusebiuskerk. Deze werken zullen gebaseerd zijn op de thema's Delen, Dissent en Verbinding.

Het eerste kunstwerk is bijna voltooid en zal te zien zijn in de Annakapel van 28 september 2023 tot 4 februari 2024. Het biedt een interactieve, auditieve ervaring waarbij je stem kan interageren met die van een kerkorgel.


Studio Modijefsky ontwerpt interieur voor restaurant Gitane

10 augustus - Studio Modijefsky heeft het interieur ontworpen voor het debuutrestaurant van Amsterdam’s opkomende chef Angelo Kremmydas. Na jarenlang zijn naam in de culinaire kringen te hebben laten horen, opent hij eindelijk zijn eerste restaurant: Gitane. Hier komt zijn culinaire handtekening tot leven: verfijnd eten met een mix van culturen en smaken, geserveerd zonder gedoe.

Fotograaf: Maarten Willemstein

Studio Modijefsky heeft dit vertaald naar een informeel maar elegant ontwerp dat gastvrijheid uitstraalt. Bij Gitane geniet je van zorgvuldig geselecteerd eten en lokale wijn, in een ruimte waar vakmanschap hoog in het vaandel staat.


Wisse Trooster in podcast De Interieur Club

7 augustus - In de wekelijkse podcast van de Interieur Club was ontwerper en curator Wisse Trooster te gast. Trooster presenteerde onlangs The Dutch Corner op Milaan Design Week en is bekend om zijn veelzijdigheid met materialen en disciplines.

Hij begon zijn ontwerpstudio tijdens zijn studie Industrieel Ontwerpen aan de TU Eindhoven en heeft sindsdien diverse opmerkelijke projecten voortgebracht, waaronder de sprookjesachtige lichtinstallatie Lucciole voor internationale lichtfestivals.