#Nieuws

30.01.2024

Ins & Outs

Anne Schroën nieuwe directeur BNA, Graphic Matters viert print met koppermaandagprent, BTM verder met OD designstudio en Teldesign, Total Design viert overwinningen bij International Design Awards, filmreeks CreativeNL over creatieve industrie en Sandenburg-DST aangesloten bij Ebeltoft Group.


Anne Schroën nieuwe directeur BNA

31 januari - Anne Schroën zal per 1 februari aantreden als directeur van BNA. Schroën (1972) beschikt over ruime bestuurlijke ervaring in politiek Den Haag en Brussel. Eerder werkte zij als directeur van de Koninklijke Boekverkopersbond U.A. en als directeur-bestuurder van de Nederlandse Boekenbon BV. Daarvoor was zij, onder meer, als commercieel directeur werkzaam voor De Bezige Bij, een van de meest toonaangevende uitgeefhuizen van Nederland.

Als directeur zal Anne Schroën de koers van BNA verder vormgeven en ten uitvoer brengen. In die rol zal zij ook leidinggeven aan het bureau. Ook zal zij, met het bureau, in belangrijke mate bijdragen aan beleidsvorming en -uitvoering en het gezicht van de vereniging vormen naar de stakeholders.


Graphic Matters viert herwaardering print met koppermaandagprent

26 januari - Sinds de 15e eeuw is Koppermaandag een feestdag voor drukkers. Op de eerste maandag na Driekoningen overhandigden leerlingdrukkers een proeve van vakbekwaamheid aan de meesterdrukkers. Door de komst van kerst- en nieuwjaarskaarten ging het ritueel in de loop van de 20e eeuw verloren. Sinds 2023 houdt Graphic Matters samen met NPN Drukkers deze eeuwenoude traditie in leven.

Fotograaf: Rob Lipsius

Graphic Matters gelooft in de kracht van drukwerk en het belang ervan ten tijde van steeds verdere digitalisering van het grafisch vakgebied. De organisatie geeft talentvolle ontwerpers de vrijheid om te experimenteren met druktechnieken en papiersoorten. Dit jaar nodigden zij het Bredase illustratie-duo Rob en Robin uit om een uniek koppermaandagdrukwerk te ontwerpen.
Bataafsche Teeken Maatschappij verder met OD designstudio en Teldesign

25 januari - Na een periode van 49 jaar bundelt het Rotterdamse designbureau Bataafsche Teeken Maatschappij haar krachten met OD Designstudio en Teldesign, terwijl het toch trouw blijft aan haar eigen identiteit. Vanaf 1 februari 2024 zullen deze drie bureaus samenwerken op het gebied van creativiteit, praktische uitvoering en flexibiliteit.

Ruud Boer RM, directeur van BTM, zal zich voortaan zelfstandig toeleggen op merkstrategie, terwijl Corine van Bodegraven met BTM blijft opereren om haar opdrachtgevers te bedienen met de kenmerkende Rotterdamse mentaliteit. Het gezamenlijke kantoor op de Van Helmontstraat 23 in Rotterdam zal voortaan onderdak bieden aan drie actieve bureaus: OD Designstudio, Teldesign en BTM.
Total Design viert overwinningen bij International Design Awards

24 januari - Total Design heeft samen met zijn klanten opmerkelijk succes behaald tijdens de jaarlijkse International Design Awards (IDA), met het winnen van zes prijzen en vier eervolle vermeldingen. Deze indrukwekkende verzameling positioneert het in Amsterdam gevestigde bureau als een van de grootste winnaars van de prestigieuze internationale prijzenshow van 2023.

Foto: Gorilla IT

Gorilla IT heeft Goud & Zilver in de wacht gesleept voor zijn gloednieuwe visuele identiteit. TÜV Nord Group, Firda en AFS ontvingen ook Zilveren prijzen.


Filmreeks CreativeNL over creatieve industrie

23 januari - CreativeNL is gestart met een reeks korte films met inspirerende voorbeelden uit de creatieve industrie. Regisseur Johan Kramer trapt de serie af met een film over Borre Akkersdijk, de oprichter van BYBORRE, die wereldwijd de textielindustrie wil verduurzamen.

 
 

 


Sandenburg-DST aangesloten bij Ebeltoft Group

15 januari - Sandenburg-DST is per 1 januari 2024 lid geworden van Ebeltoft Group. Dit betreft een netwerk van zeventien retail- en brandbureaus verspreid over 20 landen in zes continenten. Als tweede Nederlandse bureau in het netwerk heeft het team van Sandenburg-DST de ambitie om waardevolle werkrelaties op te bouwen met leden in landen als Spanje, Portugal, Duitsland, Italië, Roemenië, Denemarken, Australië, Brazilië, de VS, Canada, China en Zuid-Afrika.