#Nieuws

19.02.2021

Negende editie Driving Dutch Design van start

ABN AMRO, BNO en DDF helpen ook dit jaar weer gedreven ontwerpers de volgende stap te maken in hun creatief ondernemerschap.


Verwondering en passie zijn voor veel ontwerpers de belangrijkste drijfveren. Daar is natuurlijk mooi, maar er is meer nodig om termijn je ontwerppraktijk te laten groeien en zo een goed belegde boterham te verdienen.

Om van ontwerpers ondernemers te maken zijn ABN AMRO, BNO en Dutch Design Foundation (DDF) in 2013 gestart met Driving Dutch Design (DDD). Sindsdien hebben ze samen met alle partners ruim 200 ontwerpers ondersteund in deze ontwikkeling.


Switch naar online

Op 18 februari werd de kick-off, voor het eerst in acht jaar, online gehouden. Via een video call hebben de geselecteerde ontwerpers elkaar leren kennen, hun coaches ontmoet en de eerste masterclass gehad.

Op basis van de eerste ervaringen met deze nieuwe en sterke lichting hebben de drie initiatiefnemers er alle vertrouwen in dat zij zich de komende maanden professioneel verder goed zullen ontplooien.  

In 2020 werd vanwege de pandemie al vrij snel na de start de switch naar online noodzakelijk. Het programma bleef gelukkig goed overeind. En naast het leertraject bleek ook het onderlinge contact voor de deelnemers juist in deze onzekere periode van grote waarde.

Odoo CMS - een grote afbeelding


Programma

De komende maanden volgen de Drivers gezamenlijk masterclasses op het gebied van profilering, communicatie, financiering, bedrijfsvoering en presentatievaardigheden. In aanvulling hierop ontwikkelen zij zich onder leiding van een persoonlijke ABN AMRO coach.

Parallel hieraan wordt Bureau DDD opgericht. Binnen dit tijdelijke bedrijf werken de Drivers toe naar de Dutch Design Week in oktober. Daar presenteert ieder zich op een manier die het beste past bij de studio, product en/of service. Samen met de DDW-mentor onderzoeken ze daarbij hoe DDW optimaal kan worden ingezet om hun zichtbaarheid te vergroten.


Driving Dutch Design (DDD) is hét professionaliserings- en netwerkprogramma van ABN AMRO, BNO en Dutch Design Foundation (DDF) dat gedreven ontwerpers op weg helpt in de wereld van het creatief ondernemerschap.