#Nieuws

21.04.2022

Open call Blind Walls

Blind Walls Gallery is ook dit jaar weer op zoek  naar talentvolle makers die hun eerste mural willen maken.


De Blind Walls open call biedt 8 makers de kans om een grote mural te maken onder begeleiding van experts. Eén uiteindelijke winnaar mag in de zomer van 2022 een openbare mural maken in Breda. De mural wordt opgenomen in de collectie van Blind Walls Gallery, de winnaar krijgt dus een plek tussen internationale professionals. 

Foto: Blind Walls 2021 / Fotograaf: Evy van Nispen

Voor wie?

Grafisch ontwerpers, illustratoren en kunstenaars woonachtig in Nederland of België kunnen deelnemen. Er zijn geen criteria wat betreft leeftijd of opleidingsniveau. 


Aanmelden

Aanmelden gaat via het formulier op de website van Blind Walls Gallery, waar je je motivatie invult en portfolio kunt uploaden. De deadline is vrijdag 6 mei. 


Jury

De professionele jury bestaat uit David Roos (curator en creatief directeur van STRAAT museum in Amsterdam), Dennis Elbers (oprichter, directeur en curator van Blind Walls Gallery en Graphic Matters) en Gabi Brunhoso (winnaar Open Call 2021).


Procedure

De geselecteerde makers worden op 10 mei bekend gemaakt. Na de selectie worden de 8 makers voorzien van een ontwerp-briefing, wat als uitgangspunt dient voor hun ontwerp. ze zullen hierin worden begeleid door coaches waaronder Saïd Kinos, Jan van der Ploeg en Ilse Weisfelt. 

Op zaterdag 28 en zondag 29 mei krijgen de 8 geselecteerde makers de kans om hun ontwerp te vertalen naar een daadwerkelijke mural. Dit gaan ze doen op de Blind Walls Gallery Wallspot aan de Belcrumweg in Breda.


Over Blind Walls Gallery 

Blind Walls Gallery is het museum op straat. Meer dan 100 muurschilderingen verbeelden de verhalen van Breda. Internationale kunstenaars werken aan een groeiende collectie muurschilderingen geïnspireerd op het verleden, heden en de toekomst van de stad.