#Nieuws

02.06.2021

Open Call: Dag van de Architectuur

Arcam roept ontwerpers op om 2D beelden in te sturen die reflecteren op de gebouwde omgeving van Amsterdam.


Architectuurcentrum Amsterdam (Arcam) roept kunstenaars, architecten en makers (in opleiding) op om voor 6 juni een 2D beeld in te sturen voor de Dag van de Architectuur. De projecten worden op 19 en 20 juni bij Arcam getoond.

Odoo CMS - een grote afbeelding


Dag van de Architectuur

Dit jaar vindt de jaarlijkse Dag van de Architectuur plaats op 19 en 20 juni. Rondom deze dagen organiseren verschillende architectuurcentra in Nederland een programma om het brede publiek in contact te brengen met de discussies rond architectuur. 

Dit jaar is het thema Architectuur/Klimaat. Architectuur/Klimaat kan breed worden geïnterpreteerd: als de impact van klimaatverandering op manieren van bouwen; als het heersende architectuurklimaat (woningnood, inclusiviteit, …, ….) en de rol van ontwerpers en architecten in ruimtelijk-maatschappelijke opgaven.


Subjectieve Atlas van Amsterdam

Vanaf september 2021 wil Arcam in samenwerking met The Subjective Editions starten met het onderzoeksproject de Subjectieve Atlas van Amsterdam. In de publicatie van deze Subjectieve Atlas willen ze de verschillende ervaringen van de steeds diverser wordende bewoners en gebruikers van Amsterdam met de stedelijke omgeving verzamelen.


Selectiecriteria

De selectie zal worden gedaan op basis van orginaliteit van het beeld, de toevoeging aan de meerstemmige perspectieven op de stad, en de artistieke kwaliteit van het werk.

Als voorbeeld kun je je laten inspireren door de visuele bijdragen in de eerder gemaakte Subjectieve Atlassen, maar creativiteit wordt zeker geapprecieerd!


Praktisch

De inzendingen moeten één (samengesteld) beeld zijn dat op A0-formaat kan worden afgedrukt (A0 formaat = 841mm x 1189mm; verhouding = 1 : 1,4;  full colour CMYK; resolutie 300 DPI).

Dit mag een foto/ fotocollage/ tekening/ kaart/ plattegrond/ 3D-render/ architectuurschets/ … zijn. Je kunt t/m zondag 6 juni, 23.59 uur je beeld inzenden.