#Nieuws

01.06.2022

Open call Fashion Illustrators

De Illustratie Ambassade en OSCAM zijn op zoek naar (inter)nationale (mode-)illustratoren die hun werk willen tonen tijdens de tentoonstelling Future of Fashion and Art.


De Illustratie Ambassade organiseert in samenwerking met OSCAM een open call voor makers die zich op het overlappende gebied van mode en kunst bevinden. Ze zijn op zoek naar (inter)nationale (mode-)illustratoren met een onderzoekende, innovatieve, interdisciplinaire en/of reflexieve drijfveer, die hun werk willen tonen tijdens de tentoonstelling Future of Fashion and Art in het Meterhuis op de Westergas in Amsterdam.

Het resultaat van de tentoonstelling dient een inspiratie te zijn voor internationale mode-illustratoren, bedrijven, academies, consumenten en/of liefhebbers.


Achtergrond

Een kritische blik op het mode- en kunstsysteem vereist een radicale benadering die de industrie uitdaagt, met name op het gebied van exclusiviteit, uitbuiting, kolonisatie en vervuiling. Er is een groeiende bewustwording door meer informatie over dit schadelijke systeem en steeds meer liefhebbers, makers, consumenten en organisaties eisen een verandering.

Er is al enige tijd behoefte bij nieuwe makers, ontwerpers, mode- en kunststudenten om dit systeem aan te pakken. Er is meer dan ooit een sterke verantwoordelijkheid nodig om ons open te stellen voor nieuwe perspectieven die worden genegeerd, ontkend en over het hoofd worden gezien. Dit vraagt om meer onderzoek, diepgang en samenwerking waarbij menselijkheid, gemeenschap en milieu de boventoon moet voeren.


Deadline

Stuur jouw portfolio en pitch uiterlijk 15 juni 2022 naar opencall@oscam.nl.