#Nieuws

19.01.2022

Open call: K.F. Hein Stipendium 2022

Het K.F. Hein Fonds roept ontwerpers uit Utrecht op zich in te schrijven voor het K.F. Hein Stipendium. De deadline is 14 maart 2022.


Het K.F. Hein Fonds roept beeldend kunstenaars en ontwerpers uit de provincie Utrecht op zich in te schrijven voor het K.F. Hein Stipendium. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 20.000 euro en de mogelijkheid om te exposeren in het Utrecht Lokaal van het Centraal Museum Utrecht. Beeldend kunstenaars en ontwerpers kunnen zich inschrijven met een voorstel voor het ontwikkelen van nieuw werk.


Deadline en verloop

De indieningsdeadline is vóór 14 maart 2022. Hierna zullen vijf kunstenaars worden gevraagd hun onderzoeksvoorstel verder uit te werken. Uit de vijf genomineerden wordt half september een winnaar gekozen. 

De winnaar krijgt het stipendium en de opdracht het uitgewerkte onderzoeksvoorstel uit te voeren en te komen tot een presentatie in het Utrecht Lokaal in het Centraal Museum Utrecht. De overige genomineerden ontvangen 1.250 euro voor hun uitgewerkte onderzoeksvoorstel.