#Nieuws

24.11.2022

Open call Metaverse

Welke rol kunnen ontwerpers spelen in de bouw van de metaverse? DesignDigger schrijft een open call uit voor een longread, podcast of beeldessay die deze vraag onderzoekt.


Fotografie: Micheal Ogungbe (Unsplash)


De metaverse wordt het nieuwe internet waar we niet ‘op’ maar ‘in’ gaan met een VR-bril augmented reality of andere immersieve ervaringen. Zo ver is het nog niet. Dit alomtegenwoordige is nu nog vooral omgeven met vragen.

Wat betekent een allesomvattende digitale wereld voor onze beleving van de werkelijkheid? Hoe moet deze wereld eruit zien? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat ook hier onze privacy is gewaarborgd? En hoe kunnen de metaverse uit de handen van big tech houden?

Stuk voor stuk vragen waarop ook ontwerpers een antwoord moeten vinden. Want nu de metaverse nog volop in ontwikkeling is, kunnen we nog zelf bepalen hoe het eruit moet zien.

Daarom schrijft Design Digger een open call uit voor een longread, podcast of beeldessay die deze vraag onderzoekt.


Voorwaarden

Deze kritische reflectie kan een longread zijn (richtlijn 1000 woorden) of een podcast (max. 30 minuten) maar ook een beeldcollege of een speculatief ontwerp en/of prototype met een uitgebreide beschrijving. Voorwaarde is dat jouw bijdrage nog niet eerder is gepubliceerd.

Voor de uiteindelijke realisatie van deze kritische reflectie is een budget 500 euro beschikbaar. Aansluitend volgt publicatie op DesignDesigger.nl en een presentatie op DesignDigger LIVE in Pakhuis de Zwijger.


Insturen

Stuur je voorstel voor jouw kritische reflectie (max. 300 woorden) vóór 12 december naar info@designdigger.nl. Het winnende voorstel wordt geselecteerd door Mirjam Vosmeer en Jeroen Junte.