#Nieuws

09.10.2020

Open oproep Bouwen aan talent

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie zoekt young professionals in de architectuurdiscipline die willen deelnemen aan een samenwerkingstraject met ontwerpbureaus.


Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie biedt met deze oproep de mogelijkheid aan startende ontwerpers om samen met gevestigde bureaus te werken aan een actueel maatschappelijk thema.

Het traject betreft een werkperiode van drie maanden in 2021, waarbij de ontwerper direct zal samenwerken met een senior architect om een specifiek onderwerp verder uit te diepen. Er zijn twaalf plekken beschikbaar bij verschillende bureaus die werkzaam zijn binnen de gehele breedte van de architectuurdiscipline.


Samenwerkingstraject

Het traject betreft een parttimewerkperiode van drie maanden in het eerste half jaar van 2021. Hierbij wordt van zowel de young professional als het ontwerpbureau een wekelijkse inspanning verwacht, waarbij er op constructieve en inhoudelijke wijze een onderzoek kan worden gestart of experimenten kunnen worden uitgevoerd.

Gedurende de gehele werkperiode wordt het talent minimaal één dag per week begeleid door een senior ontwerper van het bureau, en wordt er tevens een fysieke werkplek geboden. Voor deze periode ontvangt het architectuurtalent een subsidie ter hoogte van 5.200 euro op basis van twee dagen per week over een periode van drie maanden.


Deadline

Ontwerpers kunnen tot en met woensdag 28 oktober 2020 reageren.