#Nieuws

25.04.2022

Open oproep Demo Festival

Design in Motion Festival (DEMO) roept ontwerpers op om hun beste motion design in te zenden voor de tweede editie van het festival op 6 oktober 2022.


Tot en met 30 juni kunnen ontwerpers uit binnen- en buitenland hun werk inzenden. Van typografische motion ontwerpen tot 3D werelden: elk type motion design is welkom, zolang het non-commercieel werk betreft en hoge creatieve kwaliteit heeft. Inzenden staat open voor alle ontwerpers; van gevestigde namen tot jonge en onbekende talenten van over de hele wereld.

In augustus vindt de selectie plaats. Dan bepaalt een internationaal team van curatoren welk motion design werk op meer dan 5000 schermen in trein- en tankstations, winkelcentra, op straat, op vliegvelden en langs snelwegen in Nederland wordt getoond.

Foto: Design in Motion Festival 2019 - Amsterdam Centraal Station / Fotograaf: Aad Hoogendoorn

Curatoren

Het team van curatoren bestaat uit zes toonaangevende professionals. Voorzitter is Liza Enebeis, creatief directeur van Studio Dumbar en initiatiefnemer van het Design in Motion Festival. Naast haar nemen motion designer Connor Campbell, art director en ontwerper Koos Breen, creative coder en ontwerper Tim Rodenbröker, en Niels van der Donk en Vikki Young van 3D animatiestudio YONK deel.


Over DEMO

DEMO is een bijzondere gebeurtenis in de openbare ruimte. Het slaat een brug tussen het vakgebied van designers, kunstenaars en het grote publiek. Commerciële advertenties in het straatbeeld maken plaats voor inspirerende ontwerpen. Overal in Nederland. DEMO is het grootste motion design festival ter wereld, en tegelijk ook de grootste openluchttentoonstelling.