#Nieuws

16.08.2023

Open oproep Residency buitenland

Het Stimuleringsfonds zoekt ontwerpers, architecten, makers en beschouwers met een eigen praktijk die een werkperiode willen doorbrengen in een buitenlandse residency.


Met deze open oproep wil het Stimuleringsfonds de artistieke en professionele ontwikkeling van gevestigde ontwerpers en makers stimuleren. Residencies dienen hierbij als vrijplaats voor onderzoek en experiment. De nadruk ligt op uitwisseling en wederkerigheid; het gekozen thema of onderwerp moet ook relevant zijn voor de residency-plek of de organisatie die de residency mogelijk maakt.

Het is ook belangrijk dat het voorstel zich verhoudt tot de lokale context en aansluit op een gedeelde vraag, onderwerp of relevante kwestie. Hiernaast kunnen aanvragers internationale contacten opdoen, werkterreinen verkennen en netwerken uitbreiden en opbouwen.


Voor wie?

Deze open oproep staat open voor professionele ontwerpers, architecten, makers en beschouwers met een eigen praktijk van minimaal vier jaar binnen de creatieve industrie. De aanvrager is gevestigd in het Koninkrijk der Nederlanden en moet ingeschreven staan in het Handelsregister van de Nederlandse Kamer van Koophandel of bij een van de Kamers van Koophandel die vallen binnen het Koninkrijk der Nederlanden.


Deadline

Deadline indienen: 20 september 2023

Maximaal aanvraagbedrag: €15.000