#Nieuws

04.03.2021

Openstelling MIT-regeling in april

Wil je aan de slag met innovatieprojecten? Maak dan gebruik van de Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren regeling (MIT). Wees er wel snel bij!


Ben jij samen met een andere ondernemer bezig om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen om nieuwe diensten of producten te ontwikkelen? Houd jij je bezig met experimenten, prototypes of zie jij creatieve toepassingen in bestaande processen? Dan is de MIT-regeling iets voor jou!

De MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) is een regeling waarbij samenwerkende ondernemers die zich met innovatie bezighouden, financieel worden ondersteund. De MIT kent verschillende instrumenten waaronder de 'R&D samenwerkingsprojecten'. Met de R&D samenwerkingsprojecten kan je industrieel onderzoek en experimentele ontwikkeling bekostigen.

Andere instrumenten zijn de kennisvouchers en haalbaarheidsprojecten. Met de kennisvoucher kan je advies inwinnen over het vernieuwen van producten, productieprocessen of diensten. En met de Haalbaarheidsprojecten kan je denken aan een octrooionderzoek of marktverkenning. Kortom, de MIT-regeling is een financieel hulpmiddel om voor jou en je samenwerkingspartner innovatie mogelijk te maken.


Belangrijke tips

De MIT wordt 7 april opengesteld en kent een 'first come, first serve' principe. Er is veel interesse in deze regeling, dus zorg dat je jouw aanvraag direct indient zodra het kan.

Zorg dat je goede afspraken maakt over het intellectuele eigendom en de verdeling van de middelen. Stuur de samenwerkingsovereenkomst die je sluit op tijd langs BNO Advies!

Vraag op tijd een eHerkenning aan. Deze heb je nodig om de aanvraag te versturen.