#Nieuws

07.02.2023

Oproep curators State of Fashion

State of Fashion is op zoek naar innovatieve denkers en makers voor de State of Fashion biënnale 2024.


Het platform is op zoek naar innovatieve denkers en makers met een uitgesproken visie op de uitdagingen waar de wereld nu voor staat, de noodzaak van fundamentele verandering en de rol die mode speelt in deze transitie.

State of Fashion doet een oproep aan zowel individuen als teams en collectieven met grensverleggende ideeën over hoe de biënnale ingezet kan worden om mode actief te bevragen en te veranderen.Ways of Caring

Voor de biënnale van 2024 dienen de belangrijkste uitkomsten en bevindingen van Ways of Caring als inspiratie en vertrekpunt. Het actief uitdagen van heersende perspectieven en ruimte maken voor onvertelde verhalen en ervaringen blijft een belangrijk speerpunt.

Maar hoe kunnen de ongelijke machtsverhoudingen tussen het dominante globale noorden en het globale zuiden worden gedefinieerd en de niet-westerse kennis worden gedeeld en verspreid? Hoe kan het concept van de ‘tentoonstelling’ worden uitgedaagd en verrijkt zodat het de bezoeker uitnodigt en inspireert?


Deadline

Je kunt je tot en met zondag 5 maart 2023 aanmelden.. 

Bij het beoordelen van alle inzendingen wordt State of Fashion ondersteund door een Internationale Creatieve Adviesraad, bestaande uit Omoyemi Akerele, Otto von Busch, Carla Fernández, NOT____Enough Collective, Aditi Mayer, Orsola de Castro en Tamsin Blanchard. 

De nieuwe curator (of team) wordt eind april 2023 bekend gemaakt. De State of Fashion biënnale vindt plaats in mei en juni van 2024.