#Nieuws

22.09.2022

Oproep deelname Archieftraject

Breng met hulp van een coach je archief in kaart.


Podiumkunst.net en het Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur (NADD) nodigen instellingen en makers uit de design-, digitale cultuur- en de podiumkunstensector uit om met hulp van een coach hun archieven in kaart te brengen en plannen te maken deze duurzaam te bewaren en toegankelijk te maken.

 

Wat is Het Archieftraject? 

Het Archieftraject is een professionaliseringstraject voor culturele instellingen en makers waarbij zij leren hoe ze zorg kunnen dragen voor hun archief. Hoe breng ik in kaart wat ik in huis heb? Hoe organiseer ik het eenvoudig? En wat komt er bij kijken als ik het wil delen met anderen, zoals collega’s, onderzoekers, andere makers of publiek?

Gedurende vijf maanden word je begeleid bij het beantwoorden van deze vragen voor jouw situatie. Met hulp van een coach, geïnspireerd door workshopleiders en samen met andere deelnemers ga je aan de slag met je archief. Je verdiept je in hoe je jouw archief handig kunt aanpakken en wat je er nog meer mee kunt doen.


Praktische informatie

Elke editie van Het Archieftraject heeft ruimte voor acht deelnemers; vier vanuit de podiumkunsten en vier vanuit de design en digitale cultuur. Het traject loopt van november 2022 t/m maart 2023 en start op 3 november. Deelnemers zijn minimaal 80 uur kwijt aan het traject, afhankelijk van de staat van het archief bij aanvang en de ambities met het archief. Voor deelname is een financiële tegemoetkoming beschikbaar van €1750.