#Nieuws

20.09.2022

Oproep London Design Biennale

Het Nieuwe Instituut nodigt curatoren, ontwerpers en collectieven uit om een voorstel in te dienen voor de Nederlandse presentatie op de London Design Biennale 2023.


Foto: London Design Biennale 2021 | Fotograaf: Ed Reeves 


Het Nieuwe Instituut, het Nederlandse museum en instituut voor architectuur, design en digitale cultuur, is aangewezen om de artistieke leiding te verzorgen van de vierde editie van de London Design Biennale, die van 1 tot en met 25 juni 2023 plaatsvindt in Somerset House.

Onder leiding van algemeen en artistiek directeur Aric Chen experimenteert Het Nieuwe Instituut met een alternatieve benadering van het gangbare biënnaleformat. Onder de noemer ‘The Global Game: Remapping Collaborations’ worden landen en gebieden gevraagd om nieuwe vormen van internationale samenwerking en deelname vorm te geven en te verbeelden in gezamenlijke presentaties.


The Global Game

The Global Game helpt deelnemers – als een soort dating-app – om op basis van een gedeelde interesse potentiële samenwerkingspartners te vinden onder de andere paviljoens. Het spel biedt paviljoens en hun samenstellers, ontwerpers en ondersteuners een gemeenschappelijk proces om met elkaar te spelen: om op het internationale speelbord van de London Design Biennale te leren, denken, maken en ontwerpen. Gaandeweg beïnvloedt het spel de benadering en concepten van de verschillende paviljoens die elkaar ontmoeten en samenwerkingen starten.


Voor wie?

De oproep is gericht op ontwerpers, designcuratoren en -collectieven die werkzaam zijn op de gebieden van architectuur, design en digitale cultuur en die (deels) in Nederland gevestigd zijn of een sterke band met Nederland hebben. 


Inzenden

Inzendingen kunnen tussen 6 september en 18 oktober 2022 worden ingediend.

Stuur je inzending naar theglobalgame@hetnieuweinstituut.nl.