#Nieuws

05.06.2020

Oproep Stedelijk Museum corona-enquête

Stedelijk Museum Amsterdam roept ontwerpers op deel te nemen aan een enquête waarvan de (anonieme) data worden gepresenteerd in een tentoonstelling.


In juli opent in Stedelijk Museum Amsterdam de tentoonstelling Van Thonet tot Dutch Design, 125 jaar wonen in het Stedelijk. In deze tentoonstelling wil het museum ook aandacht besteden aan de actualiteit.


Invullen corona-enquête

Ontwerpers worden daarom uitgenodigd om deel te nemen aan de 'Corona-enquête ontwerpers in Nederland'. Het Stedelijk wil hiermee beter zicht krijgen op de gevolgen die de coronacrisis heeft voor ontwerpers. De verzamelde (anonieme) data worden gepresenteerd in de tentoonstelling, waar ook andere informatie over vormgeving in Nederland zal worden getoond.

Het invullen van de enquête kost ongeveer 4 minuten. 
De deadline is maandag 15 juni 23.59 uur.


Insturen corona-ontwerpen

Als je met jouw werk reageert op de door het coronavirus ontstane situatie (praktisch en/of inhoudelijk), dan nodigt het Stedelijk je uit om vóór 15 juni een afbeelding van je ontwerp of product, voorzien van relevante informatie, te mailen naar Josephine van Schendel (j.vanschendel@stedelijk.nl). Een selectie van het werk zal (digitaal) in de tentoonstelling worden gepresenteerd.

Heb je vragen? Neem dan contact op met conservator industriële vormgeving Ingeborg de Roode (i.deroode@stedelijk.nl).