Open call: essays van schrijvende ontwerpers

Podcast 'Designers write' zoekt (schrijvende) ontwerpers met essays over de huidige mondiale crisis. Deadline 13 mei.

Dat we zo niet verder kunnen is nu wel duidelijk. Ecologische ineenstorting, economische ongelijkheid, neokoloniale uitbuiting in lagelonenlanden en dan ook nog een pandemie — de wereld is in de ban van schandalen en crises.

Die komen niet uit de lucht vallen. Zo is het al vijftig jaar geleden dat de Club van Rome in 'The Limits to Growth' een groot deel van de huidige problemen voorspelde. En elk van die problemen heeft een relatie met het ontwerpveld.

De podcast 'Designers write' nodigt (schrijvende) ontwerpers uit om hun visie op deze situatie te geven in een essay van maximaal 800 woorden. Ze zoeken vooral naar prikkelende en scherpe teksten die een systemische kijk op de problematiek geven. 

Odoo CMS - een grote afbeelding

Selectie

In de driedelige podcast Designers write worden in totaal zes nieuwe essays aan reflectie onderworpen. Als jouw essay geselecteerd wordt, lees je je essay voor tijdens een van de drie afleveringen en discussiëren ze samen met jou over de inhoud van de tekst en de implicaties ervan voor de toekomst van het ontwerpvak.

Je tekst zal ook gepubliceerd worden op de website van Designers write. Bij selectie ontvang je een honorarium voor het essay en een honorarium voor deelname aan de podcast.

Meedoen

Stuur je inzending uiterlijk donderdag 13 mei 2021 23:59 uur in op essays@designerswrite.org