Overzicht steunmaatregelen

Informatie over o.a. TONK, TVL, NOW, TOZO, belastingmaatregelen, mogelijkheden tot ontwikkeling, coronakrediet en garanties.
N.B. de regelingen zijn gedurende de coronacrisis regelmatig aangepast. Dit betekent dat er verschillende voorwaarden in eenzelfde regeling kunnen bestaan afhankelijk van het moment van aanvraag.

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

De TONK is een regeling voor huishoudens die als gevolg van het coronavirus noodzakelijke kosten zoals woonlasten niet meer kunnen betalen. De regeling geldt voor de periode van 1 januari 2021 tot en met 30 september 2021 en kan worden aangevraagd bij je woongemeente. Gemeentes voeren de regeling uit en kunnen TONK met terugwerkende kracht toekennen. Zij kunnen zelf beleidsregels voor TONK opstellen op basis van de participatiewet. 

Wij geven een update zodra er meer bekend is over deze regeling. Houd ook de website van je eigen gemeente goed in de gaten. 

De meest volledige en actuele informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL)

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) ondersteunt ondernemers en zelfstandigen om hun vaste lasten te betalen. De TVL-subsidie is afhankelijk van het omzetverlies (minimaal 30%), het percentage vaste lasten en een subsidiepercentage. De TVL is ieder kwartaal aan te vragen tot en met september 2021. De subsidievoorwaarden kunnen ieder kwartaal wijzigen.

De meest volledige en actuele informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW 3.3)

De NOW-subsidie waarmee werkgevers hun personeel kunnen doorbetalen. Tot en met 30 september 2021 kan de NOW4 aangevraagd worden.

De meest volledige en actuele informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Zelfstandig Ondernemers (TOZO)

Werk je als zelfstandig ontwerper en zijn je inkomsten weggevallen, dan kun je bij je woongemeente bijstand aanvragen via de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Zelfstandig Ondernemers (TOZO).

De TOZO is verlengd tot 30 september 2021

De meest volledige en actuele informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

Belastingmaatregelen

De overheid heeft verschillende fiscale maatrelen ingevoerd om bedrijven en burgers te ondersteunen. Veel van deze maatregelen worden verlengd tot en met 30 september 2021.

De meest volledige en actuele informatie vind je op de website van de Belastingdienst.

Coronakrediet en garanties

Ontwikkeling

  • Werktuig PPO. Werk je in de creatieve industrie (loondienst of zzp) en wil je investeren in professionele ontwikkeling? Dan kom je in aanmerking voor een financiële bijdrage. Naast de cofinanciering (1/3 van de kosten) vanuit PPO wordt ook een bijdrage van de werkgever en de werknemer of zelfstandige verwacht. 

    De trainingen en workshops van de BNO Academie zijn erop gericht om je verder te ontwikkelen als professional. Sparren met collega’s of aan je carrière werken met een professionele coach; ook dat kan via de BNO. Betrek daarom ook ons aanbod aan trainingen, intervisie en coaching bij het samenstellen van je ontwikkelplan. Bekijk hier het aanbod. 

Ben je BNO-lid en heb je juridische en/of zakelijke vragen als gevolg van het coronavirus voor jouw praktijk, mail dan naar BNO Advies (zakelijkadvies@bno.nl, juridischadvies@bno.nl). Je wordt snel teruggebeld.