#Nieuws

15.02.2023

Subsidies van de overheid

Vanaf 28 februari kan het STAP-budget weer worden aangevraagd en medio maart wordt de subsidieregeling Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) geopend.


Foto: Murat Onder (Unsplash)

Herstart STAP-budget 

Het STAP-budget kan vanaf 28 februari weer worden aangevraagd. Via STAP kun je jaarlijks subsidie aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Daarmee wil het kabinet je de mogelijkheid bieden om meer eigen regie te nemen bij het ontwikkeling van je loopbaan.

Eind vorig jaar besloot het kabinet het januaritijdvak voor het aanvragen van STAP-budget over te slaan om de nodige verbeteringen in de regeling uit te werken. De onderzoeken zijn momenteel bijna afgerond.


Tegemoetkoming Energiekosten (TEK)

Medio maart wordt de subsidieregeling Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) geopend. De regeling is bedoeld voor mkb-ondernemingen die veel energie verbruiken en geraakt zijn door de hoge energieprijzen. Je kunt aan de hand van een rekentool nu al berekenen of je in aanmerking komt. De aanvraag geldt voor de periode 1 november 2022 tot en met 31 december 2023. Je ontvangt een voorschot van 50%.


Ben je BNO-lid en heb je nog vragen? Neem dan contact op met zakelijk advies.