#Nieuws

18.05.2023

Thema DDW23: Picture This

Dringende oproep om de consequenties van ons huidige gedrag onder ogen te zien en te veranderen, waarbij de rol van ontwerpers van essentieel belang is.


Het thema van Dutch Design Week 2023 Picture This doet een beroep op ieders voorstellingsvermogen en viert de verbeeldingskracht van ontwerpers.

We kunnen ons allemaal iets voorstellen bij waar we nu als samenleving en met de planeet op afstevenen. Hoe kan of moet dat anders? Er komt zoveel op ons af dat het ons kan overweldigen. Maar we zijn het verplicht aan onszelf en de toekomstige generaties om te focussen op wat er nodig is en actie te ondernemen.

Het thema doet ook een beroep op ontwerpers zelf: esthetiek en schoonheid zijn ongekend krachtige manieren om de deur naar betekenis te openen en mensen in beweging te brengen. Ontwerpers zijn experts in het formuleren en visualiseren van andere perspectieven, waardoor ze mensen mee kunnen nemen in een proces van verandering en verlamming kunnen doorbreken.


Over Dutch Design Week

DDW brengt alle disciplines en aspecten van ontwerp samen, met een focus op expertise, talent, experiment en vernieuwing. DDW23 vindt plaats van 21 - 29 oktober in Eindhoven.