#Nieuws

25.01.2022

Topsector lanceert CreativeNL

CreativeNL is de nieuwe naam van het internationaliseringsportal van de Nederlandse creatieve industrie, voorheen bekend als Creative Holland.


De naamswijziging sluit aan bij de eerder ingevoerde Netherland Branding en is tevens het gezicht van een strategie gericht op Duitsland, China en de VS. CreativeNL stimuleert Nederlandse ondernemers in de creatieve industrie om ook in het buitenland te ondernemen. Het programma werd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) uitgevoerd door de Federatie Creatieve Industrie (FCI).


Focuslanden

CreativeNL richt zich op drie focuslanden die voor Nederlandse creatieve ondernemers de meeste potentie bieden: Duitsland, China en de Verenigde Staten. In deze landen helpen landencoördinatoren samen met CreativeNL Nederlandse creatieve ondernemers om voet aan de grond te krijgen. 

De nieuwe portal biedt met een innovatieve filterfunctie de mogelijkheid om uit de content relevante combinaties te selecteren. De website is ontworpen door ontwerpbureau Elastique. De redactie van de site is in handen van Nils Adriaans en Bas van Lier.