#Nieuws

12.01.2021

What Design Can Do lanceert No Waste Challenge

Wereldwijde design competitie zoekt radicale oplossingen voor het afvalprobleem.


Onze planeet verdrinkt in afval. Elk jaar dumpen we wereldwijd maar liefst 2,12 miljard ton afval. Als we zo doorgaan zal de wereldwijde jaarlijkse afvalproductie naar verwachting vóór 2050 met maar liefst 70 procent toenemen. Met enorme sociale, economische en milieuproblemen tot gevolg.

Daarom lanceert What Design Can Do (WDCD) op 12 januari in zeven wereldsteden de No Waste Challenge, de derde Climate Action Challenge in samenwerking met de IKEA Foundation. Deze wereldwijde ontwerpwedstrijd roept alle creatieve en innovatieve geesten op om de enorme invloed van afval en (over)consumptie op klimaatverandering aan te pakken.

Winnaars krijgen 10.000 euro aan financiering en toegang tot een, samen met Impact Hub vormgegeven, ontwikkelingsprogramma van twaalf maanden om hun ideeën te realiseren. 

Odoo CMS - een grote afbeelding


Oplossingen op verschillende niveaus

De No Waste Challenge zoekt naar ontwerpoplossingen op verschillende niveaus. Voorstellen moeten verrassend, haalbaar en potentieel schaalbaar zijn en beantwoorden aan ten minste één van de drie wereldwijde ontwerpopgaven die WDCD geformuleerd heeft. 


Jury, selectie & prijzen

In mei 2021 selecteert een jury van vooraanstaande experts op het gebied van design, sociale impact en klimaatactie minimaal 10 winnaars. Zij ontvangen een financiële bijdrage van 10.000 euro en kunnen deelnemen aan een wereldwijd ontwikkelingsprogramma dat online trainingen, mentorsessies en een bootcamp omvat. Dit programma, mede gecreëerd door Impact Hub, zal de winnende teams ondersteunen bij het verder ontwikkelen van hun projecten.


Aanmelden

Deelnemers kunnen van 12 januari tot 1 april 2021 online een voorstel indienen.