#Podcasts

24.06.2021

Hoe bouw je een startup als de wereld stilligt?

Een kijkje achter de schermen bij de lancering van startup HYMN, en het creatieve proces van Momkai. Twee founders over het bouwen van een digitaal theater.


Een bijzondere uitzending van Verwondering deze keer. Na een jaar hard werken, duiken Harald en Thomas de Vrij als founders in de lancering van HYMN, en bekijken het fundament van een digitaal theater. Hoe bouw je een startup als de wereld stilligt?


Thomas de Vrij zag aan het begin van de pandemie bij zijn filmbedrijf Badbirds de inbox opdrogen. Hij gooide het roer om en werd de drijvende kracht achter de internationaal succesvolle show 'Live on Dutch Waters' met Martin Garrix. Als deze livestream zo aansloeg wereldwijd, waarom dan niet een eigen digitaal podium beginnen? Nu alles nog vers in het geheugen zit, een kijkje achter de schermen van het creatieve proces bij HYMN en Momkai.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Harald Dunnink in gesprek met Thomas de Vrij

In deze podcast-aflevering nemen Momkai oprichter Harald Dunnink en Thomas de Vrij je als founder mee in de lancering van HYMN. Wat komt erbij kijken als je een startup bouwt? En hoe kom je van visie tot merkstrategie en digitaal product? Luister en kijk mee op Verwondering.com.


Highlights

5 highlights uit de gallery van deze aflevering:

  • Maandenlang werkte het designteam van Momkai met HYMN aan een digitaal theater voor live concerten. Specifiek ontworpen om muziekliefhebbers een nieuwe streaming ervaring te geven. Bekijk de case op Momkai.com.

  • Walt Disney noemde de ontwerpers in zijn team Imagineers. In 1952 vroeg hij hen te beginnen aan het design en de bouw van een wereld die Walt zelf had bedacht in zijn tekenfilms, Disneyland. Het bedrijf dat toen WED heette, naar de initialen van Walt – Walter Elias Disney. Samen gaven ze vorm, zonder enige beperkingen, aan een revolutionair project waarin niemand wilde geloven: het allereerste Disney park. Bekijk de trailer van 'The Imagineering Story' en ontdek het verhaal.

  • In no time heeft Badbirds voor en met Martin Garrix en Insight TV een bijzondere productie in corona tijd opgezet. Varend op de Kaag, omringd door een iconische Hollands landschap, ontstond de show 'Martin Garrix Live: On Dutch Waters'. Bekijk de bijzondere set op Youtube.

  • Aan het begin en einde van de HYMN Original wordt de logo animatie getoond. Met opwaartse lijnen van licht onthullen deze het merk en toont het zo op filmische wijze welke studio, of beter gezegd welk theater achter deze productie zit. Met sonic branding door Eauxmar, en animatie door Eddy Koek. Bekijk de reveal.

  • MasterClass is een startup uit San Francisco die online cursussen aanbiedt. Van tennis superster Serena Williams tot sterrenkok Gordon Ramsay. Voor een jaarabonnement van 199 euro krijgen members onbeperkt toegang tot cursussen. De meeste duren vier uur en bestaan uit 10 tot 20 korte lezingen. De belichting is top, de production value hoog, de visuele taal consequent ontworpen door Gretel New York. Bekijk de site.

Odoo CMS - een grote afbeelding