Ontwerp Podcast Arnhem #3

Podcastmaker en journalist Jozien Wijkhuijs in gesprek met productontwerper Ineke Hans.

Foto overzichtspagina Ineke Hans door Jorit Aust

In vier afleveringen praat podcastmaker Jozien Wijkhuijs met Arnhemse ontwerpers over de toekomst. Kunnen we het heden zien als een startpunt van een nieuw begin?

In de derde aflevering van Ontwerp Podcast Arnhem spreekt podcastmaker en journalist Jozien Wijkhuijs productontwerper Ineke Hans. Hoe is haar leven veranderd door corona? En hoe ziet zij de toekomst van ontwerpers voor zich?

Hans is een ontwerper met een studio in Arnhem en Berlijn. Ze ontwerpt meubels, producten, exposities, onderzoekt nieuwe ontwerpstrategie├źn en maakt werken die passen in onze huidige sociale context. Ook is ze hoogleraar Design & Social Context aan de University of the Arts in Berlijn.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Werk van Ineke Hans in het Museum Voor Moderne Kunst Arnhem

Over de Ontwerp Podcast Arnhem

De Ontwerp Podcast Arnhem is een initiatief van Ontwerp Platform Arnhem (OPA) en is gebaseerd op het OPA-thema van 2021: Tabula Rasa.

Begin 2020 veranderde ons leven ingrijpend door de coronacrisis. COVID-19 domineert tot op de dag van vandaag nog steeds ons leven. We proberen de draad van ons dagelijkse leven weer op te pakken, maar worden constant geconfronteerd met het feit dat het coronavirus nog niet onder controle is. Hoe gaan we vanaf hier verder?

De manier waarop we leefden, blijkt niet duurzaam. De urgentie om de wereld te verbeteren en de kansen om bestaande systemen te veranderen, lijken groter dan ooit. Tegelijkertijd worstelen veel mensen, waaronder veel ontwerpers, met inkomstenderving, uitzichtloosheid en een gebrek aan perspectief.

Is het mogelijk om in 2021 de toekomst met optimisme tegemoet te treden? En om het heden te zien als het startpunt van een nieuw begin?

In vier afleveringen spreekt podcastmaker Jozien Wijkhuijs Arnhemse ontwerpers over dit thema.