#Events

De Circulaire Tentoonstelling: Keten

02.06.2022


15.00 - 17.00


Floriade Almere, Enrico Fermistraat, 1341 CB, Almere


Programma COco tipt!

Musea bieden de meest waardevolle kunstwerken een podium voor de eeuwigheid. Met goed ontworpen, kostbare exposities en tentoonstellingen worden zij in de spotlight gezet. En ook achter de schermen wachten de beste museumdepots voor de periode ‘in between’. De gebruikte tentoonstellingsmaterialen, als sokkels, expowanden en installaties, staan echter vaak een kortere carrière te wachten. En dat moet dus anders kunnen!

Opera Amsterdam, Fiction Factory, Buurman Rotterdam en Museumgoed, hebben de handen ineengeslagen en een 7-loops systeem ontwikkeld met als doel circulaire tentoonstellingen mogelijk te maken.  

Om tot een landelijke ketenaanpak te komen nodigt bureau 8080 ontwerpers en bureaus uit om aan drie bijeenkomsten op 2, 8 en 15 juni deel te nemen waarin het 7-loops systeem uiteen wordt gezet en er gezamenlijk wordt gewerkt aan circulaire tentoonstellingen.

Sluit je nu aan en sluit de cirkel!#1 De Circulaire Tentoonstelling: Keten

Kennismaken met het programma, introductie tot het 7-loops systeem en inhoudelijke werksessie circulaire tentoonstellingsketen.Locatie

Floriade Almere @ DI-X Pavillion.

Nature Loves Technology exhibition by Next Nature. Design & build: Fiction Factory i.s.m. Studio Harm Rensink.