#Trainingen

Intervisie

01.10.2023


09.00 - 17.00


BNO, WG Plein 600, 1054SK, Amsterdam


Nieuw in je leidinggevende functie? Behoefte aan feedback van gelijkwaardige collega’s uit andere (middel)grote bureaus? Dit najaar start weer een intervisie-groep voor senior art directors, project- en operational managers. Meld je aan vóór 1 oktober.


Behoefte aan feedback?

Heb je vragen over en/of problemen in je dagelijkse werkpraktijk en behoefte aan feedback? Geef je dan op voor BNO Intervisie. Met intervisie – in het Engels peer to peer coaching – leer je met vakgenoten om beter te worden in je werk.

In een groep van 5 à 7 mensen reflecteer je in sessies van ongeveer drie uur op een aantal ingebrachte cases. Dat doe je onder begeleiding van een coach. Vertrouwen en veiligheid staan daarbij voorop zodat iedereen zich kwetsbaar kan opstellen. Na een keer of vier neemt de coach afscheid, en gaat de groep zelfstandig verder. Idealiter kom je met jouw groep eens in de zes weken bij elkaar voor de periode van ongeveer een jaar. 

Foto: BNO Intervisie sessie | Fotografie: Iris Duvekot

Voor wie?

BNO Intervisie wordt voor iedereen uit de ontwerpsector aangeboden. Dus het maakt niet uit of je bij een ontwerpbureau werkt, eigenaar bent, of zzp’er. En ook alle functies zijn welkom: ontwerpers, projectmanagers, creatief strategen en zakelijk directeuren.


Vragen?

De vragen die aan bod kunnen komen zijn zeer divers: Hoe bereid ik me goed voor op een pitch? Hoe kan ik als ontwerper beter onderhandelen en waarom vind ik dit zo moeilijk? Hoe komt het dat de verwachtingen van mij en mijn klanten uit elkaar lopen en versta ik mijn opdrachtgevers eigenlijk wel? Ik heb geleerd te acquireren, maar wat belemmert mij om het daadwerkelijk te doen? Hoe kan ik als projectmanager beter functioneren tussen ontwerpers en opdrachtgevers? Hoe kan ik beter omgaan met deadlines en alle stress die daarbij komt kijken?“Ik heb er echt ontzettend veel aan gehad. Het was heel fijn om te kunnen sparren met gelijk­ gestemden die in dezelfde fase zitten van hun leven en carrière.”


–  projectmanager Lisanne Simon 


Waarom zijn deelnemers enthousiast?

Intervisie:

  • geeft inzicht in je eigen werksituatie, nieuwe handelingsperspectieven en oplossingen;

  • verhoogt je reflectieve vermogens en het verruimt de kennis over jezelf door blinde vlekken te ervaren en te ontdekken;

  • vergroot je mensenkennis en communicatieve vaardigheden;

  • werkt aantoonbaar stress-verlagend en probleemoplossend;

  • verstevigt vaardigheden zoals waardevrij luisteren, feedback geven en goede vragen stellen;

  • versterkt het netwerk van mensen waarbinnen jij je vertrouwd en veilig voelt.

  • De kracht van intervisie zit hem in het leren in een groep, want juist door naar de ander te kijken leer je veel over jezelf. Je ervaart dat er meer mensen zijn die net als jij met bepaalde zaken worstelen en dat is heel prettig. Dit maakt het een rijke methode, die je mensenkennis vergroot en jou in staat stelt om zelfverzekerder in (kritieke) werksituaties te handelen.“Andere deelnemers kunnen je een spiegel voorhouden. Het meest nuttig vond ik de confrontatie met mezelf en vervolgens de urgentie om er iets mee te doen.”


–  architect Moon Brader 


Over coach Aart Helder

Aart Helder werkte 15 jaar in de creatieve sector (cultuur, media en design) alvorens zich te richten op mensen en organisaties. Sinds 2016 werkt hij als coach en trainer in uiteenlopende organisaties (o.a. Triodos Bank en de NVJ). Aart Helder verzorgt trainingen en ontwikkelde zijn eigen methode om intervisie te begeleiden. Hij beschouwt intervisie als een heel vruchtbare, betaalbare methode om persoonlijke groei te stimuleren en zo professionele effectiviteit te verhogen.

Foto: Aart Helder | Fotograaf:  Iris Duvekot

Hoe?

Stuur je naam, e-mailadres en telefoonnummer naar educatie@bno.nl. Aart Helder neemt aansluitend contact met je op voor een (gratis) intakegesprek.

Aansluitend besluit jij of je inderdaad deelneemt aan BNO Intervisie, of niet. Vervolgens deelt Aart jou in. Hij houdt bij het samenstellen van de groepen rekening met je persoonlijke profiel, mate van senioriteit, je functie en diversiteit. 

Tijdens een kick-off meeting maak je kennis met de rest van de groep. Daarna kun je opnieuw beslissen om door te gaan of niet. 

Doorgaan betekent commitment; je ontvangt een uitnodiging voor de eerste vier sessies. 

Alle data worden in overleg met de deelnemers vastgesteld.


Kosten

De prijs voor kick-off meeting (3 uur) en vier begeleide sessies (van 3 uur) is in totaal: 

BNO-leden: € 300 per persoon

Niet-leden: € 375 per persoon

Deze bedragen zijn exclusief btw.

De intakefase is geheel gratis. Besluit je na de kick-off meeting om te stoppen, dan brengen we 25% van het deelnamebedrag in rekening. Daarna ben je het gehele bedrag verschuldigd.


Bijdrage studiekosten

Werkenden in de culturele en creatieve sectoren kunnen via Werktuig PPO een bijdrage aanvragen voor het mede financieren van hun professionele ontwikkeling. PPO staat open voor werknemers in loondienst en zzp’ers. 


De subsidie is ook inzetbaar voor verschillende onderdelen van de BNO Academie en dus ook voor deze training!