Bureaus & Ontwerpers

Merel Visser

  • Merel Visser is a designer who works to connect people and enjoys some problem solving.

  • Nijmegen
  • Vrije vormgeving , Social design , Ontwerp voor de openbare ruimte , Vrije vormgeving

de Beste taalcorrector

Jij bent goed genoeg om de beste te zijn. Onzekerheid overheerst echter regelmatig je brein, en beĆÆnvloedt de presentatie van jezelf. De beste taalcorrector bevecht de onzekere stem in je hoofd. Het zet een "arrogante"versie van je neer die je nooit durft te tonen, maar wel zou kunnen bestaan.

In het Makerspand

Het Makerspand is een voormalig leegstaande ruimte in winkelcentrum de Gaard te Utrecht. Hier organiseer ik een residentie waarin kunstenaars worden uitgenodigd om een maand lang gebruik te maken van de ruimte. Ze worden uitgedaagd om hun artistieke praktijk in te zetten om een positieve bijdrage te leveren aan de wijk en het winkelcentrum.

De relatie tussen mens en technologie

De mens heeft vaak een haat liefde verhouding met de slimme technologieƫn in zijn of haar leven. Om individuen te laten reflecteren op deze relatie ontwierp ik een gespreksobject dat twee gebruikers een gesprek aan laat gaan. Hierin kreeg een de rol van de telefoon en de ander de rol van de eigenaar. De eigenaar kreeg de opdracht de relatie te verbreken met zijn of haar mobiel, terwijl de mobiel alles probeerde om de eigenaar van zijn of haar waarde te overtuigen.
Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, een groot aanbod voorbeelddocumenten en inspirerende events en trainingen.