Bureaus & Ontwerpers

Afdeling Buitengewone Zaken

  • A/BZ ontwikkelt vernieuwende diensten met positieve sociale impact

  • Roterdam
  • 9
  • Social design , Service design , Design research

We ondersteunen jongeren in het omgaan met hun eerste betalingsachterstand

Nederland kent relatief veel jongeren met problematische schulden. Op het moment dat de eerste mogelijkheid tot een betalingsachterstand of schuld zich voordoet, zijn er weinig oplossingen om jongeren te helpen om deze te voorkomen of op te lossen. Samen met Garage2020 ontwikkelden we MONNIE: een app die jongeren overzicht geeft in hun financiën, haalbare stappen creëert, directe betalingen mogelijk maakt via een simpele ‘klik’ en bedrijven inzicht geeft in of er sprake is van betalingsonwil of betalingsonmacht bij de jongeren.

We achterhaalden mensgerichte oplossingen om de bereikbaarheid en doorstroming op de A2 Randweg Eindhoven te verbeteren

Het is druk op de weg en het wordt nog drukker. Ook in Zuid-Nederland. Een oplossing ligt niet alleen in extra asfalt of klassiek openbaar vervoer, maar ook bij weggebruikers die hun reis perfect op elkaar moeten afstemmen. Opdrachtgever SmartwayZ.NL verlangde een aanpak waarbij niet alleen de infrastructuur, maar ook de mensen en haar gedrag centraal staan. Welke prikkels kunnen worden gebruikt om automobilisten aan te zetten tot andere keuzes? Hoe stimuleer je bijvoorbeeld een werknemer om voor de spits te vertrekken? Begin augustus 2018 startte het social design traject voor de A2 Randweg Eindhoven.

Gendergelijkheid? We zetten aan tot nadenken met een prikkelende rondreizende activatie

Gendergelijkheid? Niet mijn probleem! Je hoort het ons niet zeggen, maar wel een heel groot deel van de maatschappij. Als land zijn we al jaar en dag volop in discussie én beweging over de gelijke mogelijkheden op de arbeidsmarkt en de positie die de vrouw van oudsher (nu nog) vaak inneemt binnen het Nederlandse gezin. Met als gevolg flinke gaten in het CV, een sociale druk om voor de kinderen te zorgen en een afwezige carriereplanning. Wo=men is het Dutch Gender Platform en streeft naar dezelfde kansen voor vrouwen in de samenleving als die voor mannen al eeuwen gelden. Maar hoe bereik je de samenleving op een manier die écht aanzet tot nadenken? Hoe vermijd je termen die mensen afschrikken? En, hoe begin je überhaupt een gesprek met een publiek dat niet open staat voor dit onderwerp?
Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, een groot aanbod voorbeelddocumenten en inspirerende events en trainingen.