Coronanieuws

De laatste nieuwsberichten rondom het virus. Deze pagina wordt continue geüpdatet.

30 nov - Ondernemers cultuur en creatieve sector vragen om aanpassing steunregels

De Creatieve Coalitie stuurde op 30 november een brief, mede ondertekend door de Taskforce Culturele en Creatieve sector (waaronder BNO), naar de Tweede Kamer waarin gepleit wordt voor een hulppakket dat daadwerkelijk bij werkenden in de creatieve sector terecht komt. 

De Taskforce culturele en creatieve sector is een samenwerkingsverband van ruim 100 branche-, beroeps- en belangenorganisaties. Doel van de taskforce is om door gezamenlijke analyses, informatie-uitwisseling en afstemming de coronacrisis het hoofd te bieden.

29 nov - TVL Q4 2021 wacht op goedkeuring

Door de plotselinge aanscherping van de coronamaatregelen, is het steunpakket voor het vierde kwartaal (TVL Q4 2021) al twee maal aangepast.

De subsidieregeling is op 26 november naar de Europese Comissie gestuurd en de Europese Commissie moet daar goedkeuring voor geven. De openingsdatum voor de aanvraag volgt zo snel mogelijk.

29 nov - NOW 5

NOW 5 gaat in december 2021 open, de exacte datum is nog niet bekend. Je kunt de NOW aanvragen via UWV.

16 nov - Nieuwe TVL-periode op komst

Er komt een nieuwe TVL-periode: TVL Q4 2021. Ondernemers kunnen hiervoor binnenkort een aanvraag doen. 

Corona-informatiebronnen

Kijk ook hier voor actuele informatie rondom de coronacrisis.

Ben je BNO-lid en heb je juridische en/of zakelijke vragen als gevolg van het coronavirus voor jouw praktijk, mail dan naar BNO Advies (zakelijkadvies@bno.nl, juridischadvies@bno.nl). Je wordt snel teruggebeld.