Hey graduate!

Stuur je afstudeerwerk in en maak kans op publicatie in Dd Yearbook. 


Ben je onlangs afgestudeerd aan een kunst- of designacademie? Stuur je afstudeerwerk in en maak kans op publicatie in Dd Yearbook ’24-’25. Lees de voorwaarden hieronder en laat ons je werk zien!


Stuur je werk in

Om je afstudeerproject in te zenden vul je ons aanmeldformulier in met de volgende informatie:

  • Naam en contactgegevens
  • Afstudeergegevens
  • Titel en beschrijving van je afstudeerproject
  • Beeldmateriaal van je afstudeerproject

Klaar...? Sharing is caring! Wijs je mede-afstudeerders op bno.nl/graduates.


Shortlist

De deadline voor inzending is vrijdag 13 september 2024. Na het verstrijken van deze deadline zullen we alle ingezonden projecten doornemen en een selectie maken van 60 afstudeerprojecten die genomineerd worden voor de shortlist.


De uiteindelijke definitieve selectie zal worden gemaakt door onze selectiecommissie, de Raad Toelating, Geschillen en Advies van de BNO, onder begeleiding van de redactie van Dd Yearbook. 


 Spreads: Dd Yearbook '24-'25

Voorwaarden deelname

Door het insturen van jouw afstudeerwerk ga je akkoord met de volgende voorwaarden:


Inzendingen, selectie en deadline

Ontwerpers die tussen 1 september 2023 en 31 augustus 2024 zijn afgestudeerd aan een bachelor of masteropleiding aan een van de Nederlandse onderwijsinstellingen in onze Huishoudelijk Reglement kunnen zich aanmelden door hun afstudeerproject in te sturen. Buitenlandse ontwerpers, mits woonachtig en/of werkzaam in Nederland, en Nederlandse ontwerpers die zijn afgestudeerd aan vergelijkbare buitenlandse onderwijsinstellingen, kunnen hun werk ook insturen. 

Inzendingen die aan deze voorwaarden voldoen, komen in aanmerking om geselecteerd te worden voor publicatie in Dd Yearbook. We streven naar een selectie die de breedte van het Nederlandse ontwerpvak en de opleidingen representeert. De selectie wordt gemaakt door de Raad Toelating, Geschillen en Advies van de BNO, aangevuld met enkele designcritici en onder begeleiding van de redactie van Dd Yearbook. De publicatie verschijnt in december 2024. Over de geselecteerde shortlist en de definitieve selectie wordt niet gecorrespondeerd.

De deadline voor inzending is vrijdag 13 september 2024.


Het gebruik van het ingezonden materiaal

Ingezonden tekst en afbeeldingen kunnen worden gebruikt voor redactionele en publicitaire doeleinden. De inzender is verantwoordelijk voor het verstrekken van de juiste credits van fotografen, tekstschrijvers en partijen of personen met wie het project is uitgevoerd.


Het gebruik van persoonsgegevens

Door je naam en e-mailadres in te vullen, geef je de BNO toestemming om deze gegevens op te nemen in onze database en je op de hoogte te houden van onze evenementen en activiteiten via onze wekelijkse digitale nieuwsbrief Dd News en direct mailings. Dit is inclusief updates met betrekking tot de komende editie van Dd Yearbook. Je kan je altijd eenvoudig weer afmelden.


Wij gaan zorgvuldig met jouw persoonsgegevens om. Lees meer hierover in onze Privacy & Cookie Statement


Dd, Dutch designers Yearbook

Dd Yearbook geeft een openhartige inkijk in wat designers nu denken en maken: via essays en interviews, opvallend eindexamenwerk van Nederlandse ontwerpopleidingen, prijswinnend werk en portretten van beeldbepalende designhelden. 

Beeld: Dd Yearbook '23-'24 | Ontwerp: studio de Ronners

Your future starts here!

Klaar voor je volgende stap als professionele designer? Maar… geen idee waar je moet beginnen? Geen paniek!

BNO, de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers, is er voor jou. In elke fase van je bestaan als ontwerper. Kickstart je carrière met het ontwikkelingsprogramma BNO Start of ontvang persoonlijke tips van een mentor.