Damn you’re good!

Stuur je afstudeerwerk in en maak kans op publicatie in het Dutch designers Yearbook. 


Ben je onlangs afgestudeerd aan een kunst- of designacademie? Stuur je afstudeerwerk in en maak kans op publicatie in het Dutch designers Yearbook 2023. Lees de voorwaarden hieronder en laat ons zien wat je kunt!

Beeld: Dutch designers Yearbook 2022 | Ontwerp: studio de Ronners

Stuur je werk in

Om je afstudeerproject in te zenden stuur je ons een e-mail met de volgende informatie:


Naam en contactgegevens


Afstudeergegevens

Aan welke academie/instelling ben je afgestudeerd?

Aan welke afdeling/faculteit?

In welke ontwerpdiscipline ben je afgestudeerd?

Heb je een bachelor- of masterdiploma behaald?

Wanneer ben je afgestudeerd?


Titel en beschrijving van je afstudeerproject

Wees beknopt, specifiek en helder. Richt je in je beschrijving op de essentie van je project en op relevante details die betrekking hebben op het concept of de uitvoering.


Beeldmateriaal van je afstudeerproject

Voeg tenminste één totaalbeeld en één detailbeeld toe. Op basis van deze beelden zullen de juryleden jouw afstudeerproject beoordelen. 


Je kan kiezen of je jouw werk in het Nederlands of in het Engels indient via dd@bno.nl. Grote bestanden? Gebruik dan WeTransfer. 

Klaar...? Sharing is caring! Wijs je mede-afstudeerders op bno.nl/graduates.


Voorwaarden deelname

Door het insturen van jouw afstudeerwerk ga je akkoord met de volgende voorwaarden:


Inzendingen, selectie en deadline

Ontwerpers die tussen 1 september 2022 en 31 augustus 2023 zijn afgestudeerd aan een van de Nederlandse onderwijsinstellingen in onze Huishoudelijk Reglement kunnen zich aanmelden door hun afstudeerproject in te sturen. Buitenlandse ontwerpers, mits woonachtig en/of werkzaam in Nederland, en Nederlandse ontwerpers die zijn afgestudeerd aan vergelijkbare buitenlandse onderwijsinstellingen, kunnen hun werk ook insturen. 

Inzendingen die aan deze voorwaarden voldoen, komen in aanmerking om geselecteerd te worden voor publicatie in Dd, Dutch designers Yearbook. De selectie wordt gemaakt door de Raad Toelating, Geschillen en Advies van de BNO, aangevuld met enkele designcritici/-journalisten en onder begeleiding van de redactie van Dd Yearbook. De publicatie verschijnt in december 2023. Over de definitieve selectie wordt niet gecorrespondeerd.

De deadline voor inzending is 28 september 2023.


Het gebruik van het ingezonden materiaal

Ingezonden tekst en afbeeldingen kunnen worden gebruikt voor redactionele en publicitaire doeleinden. De inzender is verantwoordelijk voor het verstrekken van de juiste credits van fotografen, tekstschrijvers en partijen of personen met wie het project is uitgevoerd.


Het gebruik van persoonsgegevens

Door je naam en e-mailadres in te vullen, geef je de BNO toestemming om deze gegevens op te nemen in onze database en je op de hoogte te houden van onze evenementen en activiteiten via onze wekelijkse digitale nieuwsbrief Dd News en direct mailings. Dit is inclusief updates met betrekking tot de komende editie van het Dd Yearbook. Je kan je altijd eenvoudig weer afmelden.


Wij gaan zorgvuldig met jouw persoonsgegevens om. Lees meer hierover in onze Privacy & Cookie Statement


Dd, Dutch designers Yearbook

Dutch designers Yearbook geeft een openhartige inkijk in wat designers nu denken en maken: via essays en interviews, opvallend eindexamenwerk van Nederlandse ontwerpopleidingen, prijswinnend werk en portretten van beeldbepalende designhelden. 

Foto: Dd Yearbook 2022

Your future starts here!

Klaar voor je volgende stap als professionele designer? Maar… geen idee waar je moet beginnen? Geen paniek!

BNO, de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers, is er voor jou. In elke fase van je bestaan als ontwerper. Kickstart je carrière met de creatieve business boost BNO Start en verover de wereld!


#Community

“BNO Start voelde voor ons als een snelcursus ondernemen. Je leert je werk op waarde te schatten en krijgt daardoor zelfvertrouwen.”

- Ant Eye | Hanneke & Tosca


Check out BNO Start!

Stay tuned!

Zin in een wekelijkse Dd News? Meld je aan op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van alles wat er gebeurt in de creative wereld.


Meld je aan!